Як зробити кар'єру

П'ятий рік підряд бібліотека Технологічного університету Поділля проводить цікавий і корисний захід- День кар'єри. На зустрічі до вихованців вузу приходять люди, які вже зробили успішні кар'єри: вчені, підприємці, фінансисти, адміністратори тощо. Вони розповідають юнакам І дівчатам, як досягли успіху, що сприяло просуванню по шляху становлення.

    - Нам дуже важливо, - зазначив на черговому Дні кар'єри професор, проректор ТУПу В. М. Нижник, - щоб переважна більшість студентів університету знайшла своє місце в житті, стала на перші щаблі кар'єри ще до одержання дипломів фахівця. Принаймні, аби не починала пошуків роботи лише після випуску.

   Нинішнього року День кар'єри мав свої особливості. У зал економічних знань бібліотеки на розмову із студентами прийшли професор, проректор ТУПу, директор регіонального центру перепідготовки і працевлаштування ТАSIS М.П. Войнаренко, головний профконсультант ТОВ Хекро ПЕТ Лтд С.У.Маріковський генеральний директор торгового дому "Промоптторг" О. М. Дми-трієнко, головний інженер виробничо-швейного об'єднання "Хмельницьклегпром" Н. М. Фоміна та інші керівники й спеціалісти, які займаються саме кадровими питаннями і працевлаштуванням. Вони й розповіли студентам про вимоги до сучасного фахівця на тому чи іншому підприємстві
   Директор бібліотеки В, М. Петрицька, головний бібліотекар В. О. Василишина у своїх виступах підкреслювали важливість у здійсненні успішної кар'єри спеціальних книг і періодичних видань, яких чимало є у фонді бібліотеки. Частину з них досить широко розкрила книжкова виставка "Кар єра: складові успіху".

Василь ГОРБАТЮК