ЗОЛОТА ГОЛКА ІРИНИ БАННОВОЇ

Ірина Баннова добре відома хмельничанам не лише як професор Технологічного університету Поділля, а й як законодавець високої моди. Організований нею студентський будинок моделей став елітним клубом обласного центру, неодноразовим призером міжнародних конкурсів дизайнерів одягу.

Розповідає керівник прес-центру ТУПу, викладач університету В. О. Ткач:

— Професор І. М Баннова — директор швейного кластеру. Що таке кластер? Це об'єднання підприємств легкої промисловості, сформоване навколо певного її сектора, одночасно це й мережа спеціалізованих постачальників, виробників, об'єднаних технологічним ланцюжком, фінансове. Продукція швейного кластеру Поділля (1998 р.) була гідно оцінена на столичній виставці "Україна — крок у нове тисячоліття", на Міжнародній виставці Торгово-промислової палати.

Кластер, яким керує І. Баннова, налічує нині 30 членів, 126 серед них — підприємства легкої промисловості, інші, серед яких і Технологічний університет.

Як вагомий член кластеру, університет, кафедра технології та конструювання швейних виробів, а також студентський будинок моди (СБМ) нині активно працюють, мають нові здобутки. Адже наш будинок моделей — постійний учасник і призер міжнародних конкурсів дизайнерів одягу в Україні та за ії межами. Уже став традиційним фестиваль "Барви Поділля". А колекції подолян, як і наші красуні-манекенниці, відомі у Києві, Санкт-Петербурзі, Москві, Мілані, Парижі, Торонто, Лондоні...

З дня створення Будинку моделей уже минуло більш як десять років, і за цей час будинок дав путівку у подальше професійне життя багатьом дизайнерам та манекенницям. І незмінно на чолі студентського будинку моди — Ірина Баннова, професор кафедри технології та конструювання виробів, директор швейного кластеру, член комітету асоціації "Поділля Перший", член Санкт Петербурзької спілки вчених, член Спілки дизайнерів України, відмінник освіти України, і передусім — чарівна, працелюбна, енергійна жінка.

Воістину золотою стала професійна голка у легких руках законодавиці подільської моди.

В. КАТРИЧ