ПЕРШИЙ ВИПУСК МІЖНАРОДНИКІВ-АНАЛІТИКІВ

Нещодавно в житті колективу Технологічного університету Поділля відбулася історична подія — із його стін у самостійне життя вийшли перші 30 міжнародників-аналітнків. Випускники отримали диплом спеціаліста, з кваліфікацією міжнародник-аналітик та перекладач іноземної мови. До цього дня професорсько-викладацький склад університету йшов п'ять років, крок за кроком прокладаючи новий шлях у підготовці кадрів.

На урочистій церемонії вручення дипломів випускників привітав ректор універснгету, професор Микола Скиба. Вчорашнім студентам адресувалися найщиріші вітання і побажання від завідувача кафедри міжнародної інформації Олександра Малигіна.

Сьогодні, як ніколи, потрібні фахівці, які б володіли передовими технологіями в галузі накопичення, аналізу та обробки інформації з економічних і політичних подій. Міжнародник-аналітик не лише збирає та опрацьовує інформацію, а й прогнозує та передбачає поведінку суспільства, економічні підйоми та спади, формує та спрямовує суспільну думку.

Випускники цієї спеціальності університету отримали фундаментальну пійготовку з інформаційно-аналітичної діяльності із знанням математичного моделювання політичного устрою, економіки країн та регіонів, теорії та практики міжнародних відносин, зовнішньої політики та дипломатії, основ економічної та юридичної освіти. Також оволоділи двома іноземними мовами, набули навичок наукового пошуку в галузі міжнародних відносин.

Міжнародники-аналітики працюватимуть в інформаційно-аналітичних службах, державних зовнішньополітичних, зовнішньоекономічних, зовнішньоторговельних структурах та установах, організаційно-управлінських службах, науково-дослідних інститутах, рекламних агентствах, у засобах масової інформації, у структурах, у яких є посада референта-перекладача, у навчальних закладах 1-го та 2-го рівня акредитації (викладання дисциплін, пов'язаних із зовнішньоінформаційною діяльністю).

Життя — найсуворіший екзаменатор. Успіхи у ньому залежать лише від тебе і від того багажу знань, який ти набув в університеті.

Леся ГУМЕННА