УСПІХ НАУКОВЦЯ

“Комп'ютерний аналіз даних” - так називається навчальний посібник Валентини Лук'янової-кандидата економічних наук, доцента кафедри економіки Технологічного університету Поділля, презентація якого відбулася у відділі економічної літератури бібліотеки ТУПу-на честь 30-річного ювілею інженерно-економічного факультету і в рамках програми “Молодий спеціаліст ХХІ століття”.

За десять років, що минули з часу її студентства, В. Лук'янова опублікувала понад 30 наукових, 11 методичних праць. Книга ж рекомендована Міністерством освіти і науки України як навчальний посібник для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів. Виданий він у популярній серії “Альма-матер” київського видавничого центру “Академія”. У посібнику розглянуто основи технології оброблення текстових і табличних документів за допомогою ПЕОМ, процедури створення і використання шаблонів документів тощо. Він допомагатиме грунтовно готувати економістів, менеджерів, маркетологів, фахівців інших галузей, стане й у пригоді й тим, хто вже працює з цими спеціальностями.

Як зазначив на презентації проректор з наукової роботи університету доктор технічних наук, професор В.Г. Каплун, книги такого напрямку, що вже вийшли у світ, не дають стільки практичного матеріалу, як це робить Валентина В'ячеславівна у своєму посібнику.

Василь Окіпний