Виставка студентського ноу-хау

У рамках програми "Молодий спеціаліст XXI століття", що вже другий навчальний рік діє у Технологічному університеті Поділля, відкрилася виставка наукових досягнень студентів "Від перших вершин - до наукових висот". У залі економічної літератури бібліотеки ТУПу експозиційні стенди розкривають успіхи молодих науковців усіх п'яти факультетів. Тут представлені як тексти праць, публікації, збірники, так і дипломи, грамоти, відзнаки.

- Це вперше відбувається такий широкий огляд здобутків студентів у науковій сфері, - зазначив на відкритті виставки проректор університету з наукової роботи, доктор технічних наук, професор Віталій КАПЛУН. - Успіхи ж наших вихованців стають усе значнішими. Тільки минулого навчального року молоді науковці здобули 15 призових місць у Міжнародній олімпіаді та на другому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади вибороли 9 перемог у конкурсах студентських наукових робіт.

Уже три роки підряд кращі студентські роботи й наукові дослідження інженерно-економічного факультету публікуються у спеціальному збірнику. І кількість статей, надрукованих у ньому, збільшується від випуску до випуску До майбутнього четвертого збірника має увійти 65 публікацій

Найбільшою ж за обсягом є експозиція факультету технологій та дизайну Адже, крім стендових матеріалів, вихованці факультету прагнуть показати і хоч деякі зі своїх моделей одягу, і вироби з використанням відходів взуттєвого і шкіряного виробництва Учасники ж Студентського будинку моделей демонструють свої творчі досягнення - високохудожні колекції моделей одягу не лише на регіональних, але й на найпрестижніших Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. П'ять манекенниць СБМ занесені до каталогу Міжнародного модельного агентства "NEXT", a дві працюють моделями в Парижі

Напередодні відкриття з виставкою студентських наукових робіт познайомилася делегація ректорів з інших вищих навчальних закладів Хмельниччини. Тепер же протягом місяця відвідати її мають змогу всі бажаючі. І таких є досить багато.

В.ГОРБАТЮК