Українсько - Британський проект

19 березня 2003 року в Технологічному університеті Поділля відбулася урочиста церемонія, на якій перші 30 випускників — колишніх військовиків отримали дипломи та сертифікат про успішне завершення навчання у центрі перепідготовки офіцерів, звільнених у запас або відставку. Колишні офіцери у галузі ринкових відносин та комп'ютерних дисциплін, що тривали три з половиною місяці. Це є першим етапом британського проекту, започаткованого у грудні 2002 року, який має за мету сприяння Україні у підгоговці віиськовослужбовців до цивільного життя. Саме тому участь в урочистостях узяв аташе з питань оборони Великої Британії капітан І рангу Королівськіх ВМС Роб Дрюїт.

Учасгь у церемонії взяли також представники Міністерства оборони України, Секретар Хмельницької міської Ради Михайло Василишин від себе особисто та від імені міського голови Миколи Приступи подякував усім причетним до відкриття у нашому місті першого в Україні регіонального центру підготовки колишніх військовиків, зазначивши, шо для Хмельницького, де зосереджено багато військових частин, підіотовка до цивільного життя та забезпечення роботою хоча б одного з них — велика справа, а тим більше — коли йдеться про десятки таких людей, про те, що центр діятиме й надалі та розгортатиме свою роботу.

У рамках презентації Центру відбувся ярмарок вакансій, на якому відомі підприємства та фірми запропонували випускникам перелік вакантих посад.

На питання кореспондента "Проскурова" про те, чи не позначиться негативно на фінансуванні британською стороною цього проекту війна в Іраку та участь у ній Великобританії, військовий аташе відловів; "У нас грошей багато, ми зацікавлені у тому, аби в усьому світі й, зокрема, в Україні було менше безробітних, аби скорочувалися армії, а вчорашні офіцери набували цивільних професій, бо усе це сприяє стабільності в Європі й світі.''

В.БЕНДЮГ