Наукова співпраця:

Львів - Хмельницький

З кожним роком рівень освіти в Україні підвищується, формується інтелектуальний потенціал нації Недарма українських спеціалістів без зайвих сумнівів запрошують на роботу за кордон У підготовці кваліфікованих спеціалістів неабияку роль відіграє наукове співробітництво. У рамках цієї діяльності, 3-го березня 2003 року була укладена угода про співробітництво між факультетом міжнародних економічних відносин Львівського університету ім. І. Франка та секцією міжнародних економічних відносин Технологічного університету Поділля. Викладач кафедри економічної теорії ТУПу І.Є. Журба був присутній при підписанні цієї угоди.

Професори Львівського університету С.В. Трохимчик та С.М. Писаренко виявили бажання провести лекції для студентів Технологічного університету Поділля. Викладачі запропонували такі предмети, як проблеми європейської інтеграції, основи геополітики, політична географія світу, зовнішньоекономічна політика України (курс лекцій) та транскордонне співробітництво. У змісті угоди йшлося не тільки про викладацьку діяльність, а й про літні школи, наукові конференції, координування дипломних робіт, стажування тощо.

Згодом на нараді педагогічного колективу кафедри міжнародних економічних відносин ТУПу буде обговорено питання, що ж саме хотіли б вивчати студенти вузу. Можливо, навіть, що це буде зроблено за допомогою бліц-інтерв'ю чи анкетування.

Все, начебто, складається добре, якісна освіта, глибокі знання, різноманітність запропонованих предметів. Отже, сподіваємося, що відносини будуть міцними, співпраця - дружньою, навчання - плідним, а результати - вражаючими.

Юлія РЯБУХА,

студентка Технологічного університету Поділля