ВІСТІ З ХДУ

ВИБОРЮЮТЬ ПРЕМІЮ КАБМІНУ

Якщо людині,
скажімо, 20 років, а в
неї вже є заслуги перед
державою, то таке

явище треба тільки
вітати. Відрадно, що
й Хмельницький

державний
університет може

гордитися такими
студентами.

От і в цьому році підготовлено подання на нагородження премією Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави, яка присуджується щорічно.

Університет бере участь у трьох номінаціях: "Наукові досягнення", "Спортивні досягнення", "За виконання громадських обов'язків". На присудження премії в номінації "Наукові досягнення" подано кандидатури Юрія Подвисоцького, Тамари Коноревої, Галини Головко.

Юрій ПОДВИСОЦЬКИЙ (гуманітарний інститут) — переможець обласних та всеукраїнських олімпіад з англійської мови, учасник студентських наукових конференцій, зокрема Міжнародної конференції з економіки у Варшаві, фінансист програми міжнародного обміну студентами (отримав гранд і проходив навчання протягом 2002-2003 pp. в університеті Північної Кароліни в м. Пемброук), автор наукових статей.

Тамара КОНОРЕВА (інститут економіки і управління) — переможець студентських олімпіад з англійської мови протягом трьох років, учасниця тринадцяти конкурсів студентських наукових робіт.

Галина ГОЛОВКО (магістратура інституту механіки та інформатики) - одна з розробників, програми Impact (інформація про цю програму є комплексом для вирішення динамічних задач різних типів, є в Інтернеті), опублікувала три наукові праці у колективних збірниках, учасниця чотирьох наукових конференцій.

У номінації "За виконання громадських обов'язків" від ХДУ беруть участь Олег Кірашенко, Олександр Алексеев та Олександр Томчишин.

Олег КІРАШЕНКО (інститут економіки і управління) брав участь у розробці й реалізації різних проектів виховних заходів, з 2001 року - голова профбюро факультету бізнесу, член міського осередку громадської організації УСДМ, у 2003 р. закінчив Всеукраїнську школу молодіжних лідерів і отримав диплом з відзнакою.

Олександр АЛЕКСЄЄВ (інститут технологій, дизайну та сервісу) з 2002 р. виконує обов'язки заступника голови студентської ради університету, голова профбюро факультету, з 2000 р. — член, а з 2003 р. — голова Хмельницького осередку молодіжної організації УСДМ. У 2003 році брав участь у правовій конференції та тренінг-семінарі "Фандрайзінг" у Харкові, учасник Всеукраїнської комплексної програми Державного комітету у справах сім'ї та молоді (спільно з УСДМ) "Власна справа на селі". Випускник Всеукраїнської школи лідерів (диплом з відзнакою).

Олександр ТОМЧИШИН (інститут механіки та інформатики) з 2002 року виконує (за сумісництвом) обов'язки заступника голови профспілкової організації студентів університету, один із засновників та член президії Хмельницького обласного відділення Асоціації правозахисних організацій студентів, учасник правової конференції в Черкасах, випускник Всеукраїнської школи лідерів (диплом з відзнакою).

У номінації "Спортивні досягнення" захищає честь університету Олег ШТУРБАБІН (інститут економіки і управління). Він — член збірної команди України з фехтування на шаблях. У командному заліку — бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів, чемпіон Європи серед молоді, срібний призер XXII Всесвітньої літньої універсіади. В особистих змаганнях — неодноразовий призер чемпіонатів України, етапів Кубка світу та міжнародних турнірів, з 2003 року — заслужений майстер спорту України.

Ці молоді люди, безперечно, є достойними представниками нашого студентства.

Т. БОДНАРУК