Оригінальність - це талант

Обласний телефестиваль "Барви Поділля", організаторами якого традиційно були знову ХОДТРК "Поділля-Центр" та Хмельницький державний університет, проходив під номінацією "Нова генерація". До показу нових колекцій одягу запрошувались молоді початківці-дизайнери. І хоч свято моди стало вже, до деякої міри, звичайним для хмельничан, це ні в якому разі не означає відсутність свіжості і навіть непередбачуваності втілення ідей та задумів. 32 готові до показу колекції були створені молодими авторами з ХДУ, приватного інституту конструювання моделювання швейних виробів та професійного ліцею сфери послуг.

Видовище було надзвичайним і пройшло так піднесено, наче справжнє свято. Думаю, що кожен, хто був споглядачем у залі, відчував себе майже учасником: хвилювався, співпереживав.

Роботи молодих модельєрів були абсолютно індивідуальними, не схожими ні тематикою, ні засобами їх вираження. Оригінальністю відзначались і назви колекцій, і поєднання матеріалів різної фактури, і доповнення елементів сучасного, минулого і майбутнього.

Свято відбулося і приємно вражаючим було усвідомлення того, що ми й справді маємо ким гордитися: молодь наша прогресивна і дуже талановита.

Отже, краса, поєднана з талантом, домінувала на телефестивалі..

Учасників та гостей телефестивалю привітали професор ХДУ Михайло Войнаренко та депутат міської Ради Олег Червонюк.

Щодо відзнак, то їх було більше, ніж достатньо. Автор колекції складчасті деформації" Ірина Околіта отримала туристичну путівку на Чорне море. Такою ж путівкою були нагороджені Олена Вінярська та Олена Стаднік ("Голівуд"), а також викладач Алла Славінська. Спецприз журі завоювала колекція "Аврора" Марини Новосадюк.

По-справжньому було членам журі віддати перевагу котрійсь з колекцій. І все ж результати такі: третє місце дісталось колекціям "Зелений саквояж" Тараса Войткова та Віктора Терлецького, "Вільні люди" Тетяни Гарматюк, а також "Сплески хаосу нічного" Ольги Слободянюк. Два других місця завоювали колекції "Самозванка" (Ірина Бабак і Марія Тімачова) та "Ось така собі риболовля" (Світлана Подчаха і Людмила Зарічнюк). Перше місце вибороли "Комашині метаморфози" Юлії Овчарик та "Складчасті деформації" Ірини Околітої.

Та на цьому нагороди і відзнаки не закінчились. Філія ПриватБанку нагородила Ірину Околіту пластиковою карткою. Спецприз "Золота булавка" від Володимира та Тетяни Мазуркевичів отримали викладач Світлана Кулішова, автори Наталя Скрипничук ("Полярис") та Юля Овчарик ("Комашині метаморфози"). Грошову премію в сумі 3 тисячі гривень заслужив Дмитро Огороднічук за колекцію "Високий пілотаж". Спецпризу від Тетяни Додончук, дизайнера, керівника приватної Хмельницької фірми удостоїлась автор колекції "Комашині метаморфози" Юлія Овчарик. Дипломи були вручені професійному ліцею сфери послуг та приватному інституту конструювання моделювання швейних виробів.

В.СТАНДРІЙЧУК