Американський професор - гість університету

Відділ міжнародних зв'язків Хмельницького державного університету виграв грант програми ім. Фулбрайта на запрошення американського професора до університету. З 9 до 21 травня ц. р. за грантовою програмою працював професор Лойольського коледжу (м. Балтімор, штат Меріленд) Пітер Лоренці у ХДУ. Лойольський коледж має 152 річну історію та входить у 5% найдорожчих університетів США.

В ході візиту на високому професійному рівні були проведені лекційні та практичні заняття зі студентами та аспірантами; семінари та наради з керівництвом і викладачами інституту економіки та менеджменту і Хмельницької бізнес-школи.

Всі заходи, передбачені програмою візиту, були успішно виконані. Це стало можливим завдяки плідній роботі ректора ХДУ Миколи Скиби, проректора з міжнародних зв'язків ХДУ Миколи Йохни, начальника відділу міжнародних зв'язків Олексія Літвінова.

Відбулися конструктивні робочі зустрічі Пітера Лоренці з керівництвом університету та Хмельницької обласної державної адміністрації.

Співпраця між Хмельницьким державним університетом та Лойольським коледжем передбачає: спільне подання заявки на грант від Державного Департаменту США; створення спільного наукового журналу; вивчення можливостей встановлення стипендій на навчання студентам ХДУ; вивчення можливостей стажування студентів Лойоли в ХДУ; подальші подання заявок на участь у програмах ім. Фулбрайта.

Одним з головних завдань співробітництва є впровадження напрямку підготовки з бізнес-адміні-стрування та започаткування програми на отримання ступеню „магістр бізнес-адміністрування". Дана програма викладатиметься в бізнес-школі з метою підготовки менеджерів, бізнесменів та керівників підприємств та організацій, що сприятиме економічному розвитку міста та регіо1 ну в цілому.

Професор Лоренці передав в якості подарунку від викладачів Лойольського коледжу повний комплект літератури, що покривають увесь навчальний план з бізнесу студентів ХДУ. Також американський професор вручив прапор штату Меріленд, який майорів над державною адміністрацією штату на честь начальника відділу міжнародних зв'язків Хмельницького державного університету Олексія Літвінова.

Леся ГУМЕННА,

відділ зв'язків з

громадськістю ХДУ