Реалізується міжнародний проект

Нещодавно Хмельницький державний університет відвідали представники міжнародного проекту "Бізнес-менеджмент - освіта в Україні". Мета візиту полягала в проведенні моніторингу виконання завдань проекту. До складу делегації входили: Ольга Тимошенко — представник керівництва проекту в Західному регіоні та Єва Хмелецька — професор Варшавської школи економіки, експерт в галузі акредитації та адміністрування освітніх бізнес-програм. Вони зустрілися з керівником проекту від університету — проректором з міжнародних зв'язків Миколою Иохною, директором інституту економіки та управління ХДУ Миколою Бондаренком, деканами, завідувачами кафедр та викладачами трьох факультетів цього інституту: менеджменту, бізнесу та права, економічного.

"Бізнес-менеджмент-освіта в Україні" — проект, що спрямований на покращення української системи менеджмент-освіти, надання допомоги вищим навчальним закладам України у розвитку навчальних програм. Він започаткований 2003 року і розрахований на п'ятирічний період. Фінансування його здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку. Партнерами проекту є Українська асоціація з розвитку менеджменту та бізнес-освіти (УАРМБО), Консорціум з вдосконалення менеджмент-освіти в Україні (CEUME), чотири американські навчальні заклади: Мінесотський університет, Мічиганський університет, Північно-західний університет, Вища школа бізнесу університету Св. Томаса та чотири польські навчальні заклади — Варшавська школа економіки, Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині, Академія підприємництва та менеджменту ім. Леона Козьмінського, Вища школа бізнесу Національного університету Льюїса у Новому Сончі.

Проект надає підтримку для виконання чотирьох ключових завдань: продовження розвитку бізнес та менеджмент-програм рівня бакалаврату; розвиток програм рівня магістратури та навчальних програм для керівників; сприяння налагодженню співпраці між освітньою та діловою сферами з метою підтримки бізнес- та менеджмент-освіти; створення можливостей для подальшого просування і стійкого вдосконалення системи бізнес-менеджмент-освіти в Україні.

На зустрічі було презентовано проект створення Хмельницької бізнес-школи, головним завданням якої буде надання послуг з бізнес- та менеджмент-освіти керівникам і персоналу підприємств і організацій Подільського регіону для підвищення їх професійної майстерності та збільшення можливостей вирішення актуальних проблем бізнесу на основі сучасних технологій, методів та інструментів управління, опанування якими передбачається навчальними програмами.

Представники проекту "Бізнес-менеджмент-освіта в Україні" високо оцінили активну роботу ХДУ в розширенні системи післядипломної освіти, схвально відгукнулися про проект створення бізнес-школи, обіцяли надавати всебічну методичну та організаційну допомогу у її розбудові.

І.ПЕЛИПЯК,

відділ зв'язків з

громадськістю ХДУ