МАЙБУТНЄ - В НАДІЙНИХ РУКАХ

Нещодавно відбулося засідання "круглого столу" представників студентського самоврядування двох авторитетних вищих навчальних закладів міста Хмельницького державного університету та Хмельницького інституту регіонального управління і права. Метою цієї зустрічі було підписання договору про творчу співпрацю студентства обох закладів, обмін досвідом діяльності студентського самоврядування, внесення пропозицій щодо організації змістовного життя студентів. Цікавим був виступ голови студентської ради ХДУ Світлани Пілішек, яка ознайомила гостей з ХІРУПу зі структурою університетського студентського самоврядування, розповіла про студентське наукове товариство, службу волонтерів, проведені акції: "Молодь — проти паління", "Молодь — проти СНІДу", "Молодь — за здоровий спосіб життя", "Милосердя" та цікаву традицію, яка існує в університеті, - "круглий стіл" представництва студентського самоврядування за участю ректора університету та представників адміністрації, що сприяє ефективному вирішенню студентських проблем.

Голова студентської ради Хмельницького інституту регіонального управління і права Вікторія Ясенова представила структуру самоврядування студентів свого інституту, а також звернулася до присутніх із закликом підписати договір про співпрацю і, як перший спільний захід, організувати молодь міста на підтримку листа-звернення депутата Верховної Ради В.М. Олуйка, в якому він закликає хмельничан взяти під суворий контроль спорудження другого блока Хмельницької АЕС. Приурочення такого відповідального будівництва до певних дат (у даному випадку — до Дня незалежності України) є нерозумним, необдуманим рішенням або просто безглуздям. Пропозиція В. Ясенової знайшла одностайну підтримку в залі.

Далі обговорювались питання наукової діяльності студентів, гуртожитського життя, організації гуртожитського самоврядування, проблеми студентської сім'ї та ін.

Один із студентів наприкінці сказав: "Ми маємо енергію і завзяття, а старші хай мудро направляють нас на корисні справи". У цих словах — теж мудрість молодих. Тож будьмо спокійні за майбутнє. Воно — в надійних руках.

Т. БОДНАРУК