Отримав статус національного

31 серпня на базі стадіону Хмельницького національного університету відбувся урочистий ритуал посвячення першокурсників у студенти університету. Лише в цьому році до навчального закладу прийнято 1607 студентів на денну форму навчання, більше 900 студентів - на заочну і майже 700 студентів - на дистанційну форму навчання. На святі були присутні члени ректорату, директори інститутів, декани факультетів, завідуючі кафедрами, викладачі, студенти та їх батьки. В урочистій церемонії посвячення першокурсників у студенти ХНУ брали участь голова Хмельницької облдержадміністрації, кандидат технічних наук, випускник нашого вузу Віктор Коцемир, голова обласної ради Анатолій Овчарук, секретар міської Ради Михайло Василишин.

З вітальним словом на святі виступив ректор Хмельницького національного університету, професор, заслужений працівник освіти України Микола Скиба: "Наш університет широко відкриває перед вами свої двері. Тут ви знайдете всі можливості для отримання нових знань та опанування майбутньою професією, для формування особистості громадянина і патріота нашої Вітчизни, для відпочинку та дозвілля. Сьогодні в університеті навчається більше 14 тисяч студентів за 38 спеціальностями. Підготовку майбутніх фахівців здійснюють 6 інститутів, до складу яких входять 15 факультетів, що забезпечують навчання за 17 напрямками освітньо-кваліфікаційної підготовки, в тому числі: економіка і підприємництво, менеджмент, педагогічна освіта, мистецтво, екологія, прикладна математика, комп'ютерні науки, міжнародні відносини, філологія, інженерна механіка, радіотехніка та ін. Навчальний процес забезпечують 57 докторів наук і професорів, більше 300 кандидатів наук, доцентів..."

Голова Хмельницької облдержадміністрації Віктор Коцемир урочисто вручив ректору ХНУ Миколі Скибі Указ Президента України "Про надання Хмельницькому державному університету статусу національного" від 21 серпня 2004 р. № 954/2004 за загальнодержавне і міжнародне визнання результатів діяльності університету та вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки.

Творчі колективи нашого університету: театр пісні "Сузір'я", студентський театр естрадних мініатюр "Юмодес", студентський будинок моделей, шоу-балет та кращі спортсмени Хмельницького національного університету зробили свято веселим та незабутнім.

Леся ГУМЕННА