Факультету довузівської та післявузівської підготовки ХНУ - 10 років

28 вересня 2004 р. факультет довузівської та післявузівської підготовки (ФДПП) інституту заочного та дистанційного навчання Хмельницького національного університету відсвяткував свою десяту річницю. Відповідно до наказу № 83 від 28.09.1994р. декан факультету - кандидат економічних наук, доцент Михайло Степанович БАБИЧ.

Структура факультету містить в собі підготовче відділення, відділення з підготовки та перепідготовки спеціалістів (отримання другої вищої освіти), відділення з підвищення кваліфікації. Факультет готує до вступу в університет абітурієнтів за вечірньою та заочною формами навчання, здійснює перепідготовку та підвищення кваліфікації населення на замовлення Хмельницького обласного центру зайнятості, надає можливість отримати другу вищу освіту за акредитованими в університеті спеціальностями.

Структура післядипломної освіти в Хмельницькому національному університеті включає: перепідготовку кадрів; підвищення кваліфікації; стажування.

Така співпраця єднає ФДПП та Хмельницький обласний центр зайнятості. Завдяки цьому співробітництву безробітні громадяни безкоштовно (за рахунок державного замовлення) проходять перепідготовку та підвищення кваліфікації за направленням від центру зайнятості за спеціальностями "Облік і аудит", "Комп'ютерні системи і мереж/' та " Основи підприємницької діяльності'. В планах факультету довузівської та післявузівської підготовки розширення співпраці з центром зайнятості з поновленням спеціальностей: " Основи адміністрування програми бухгалтерського обліку 1С: Підприємство". На даний момент викладачі ХНУ опрацьовують новий курс для подальшого ефективного викладання предметів.

Факультет довузівської та післявузівської підготовки надає можливість студентам денної та заочної форм навчання, паралельно з основною вищою освітою отримати ще й другу спеціальність на базі вищої освіти за всіма напрямами підготовки фахівців в університеті. Адже, в наш складний час володіння ще однією спеціальністю просто необхідне для працевлаштування, успішної кар'єри.

Сучасні вимоги ринкової економіки диктують наукове пізнання та формування системи знань про економічні відносини. Факультет довузівської та післявузівської підготовки ХНУ відіграє величезну роль у наданні державі висококваліфікованих кадрів.

Інна ПЕЛИПЯК,

спеціаліст відділу зв'язків з

громадськістю