Віншували Хмельницький національний університет

Більше сорока літ знадобилося цьому навчальному закладу, аби з філії інституту перерости в університет із найвищим статусом - національного. Як уже писала наша газета, враховуючи загальнодержавне і міжнародне визнання результатів діяльності Хмельницького державного університету, його вагомий внесок у розвиток національної освіти і науки, Президент України Л.Кучма 21 серпня 2004 р. видав Указ про надання ХДУ статусу національного. Власне, з цієї нагоди проходили минулого четверга урочистості в університеті, який вперше зустрічав численних іменитих гостей у якості національного.

Запрошеним продемонстрували документальний фільм про віхи становлення університету, визначні досягнення його викладачів і студентів. А феєричне попурі з пісень, танців та спортивного шоу, з яким виступили студенти на початку презентації, стало підтвердженням того, що й вільного часу тут не марнують - проводять з користю.

Коли ректор ХНУ, професор, заслужений працівник освіти України М.Скиба оголосив урочистості відкритими, нескінченним потоком полились вітання. Віншували самого ректора, його особистий внесок у справу здобуття університетом найвищого статусу важко переоцінити. Вітали докторів наук, професорів, кандидатів наук та доцентів (більшість з яких є випускниками цього ж вузу). Не обминули слова вітань і тринадцятитисячну армію студентів.

- Є потужніші університети, але важко знайти більш успішний, - відзначив у своїй привітальній промові член колегії Міністерства освіти і науки України, голова Державної інспекції вищих навчальних закладів України О. Бурлаков.

З огляду на стрімкий динамізм розвитку вузу, з його словами важко не погодитись. Тому зміст вітань усіх поважних гостей зводився до одного: ХНУ є визнаним центром наукової думки, статус національного здобув заслужено.

Із знаковою подією університет вітали депутати В. Олуйко та О. Лукашук, секретар міськради М. Василишин, заступник голови облдержадміністрації А. Роздобудько, представники Міністерства освіти і науки, ректори, проректори, декани вищих навчальних закладів України, керівники промислових підприємств, банків та інші численні гості.

О.КЕМЕНЯШ