День студента — почесне свято

17 листопада не залишає байдужим до себе значну частину населення земної кулі, а саме студентство,адже це - міжнародний день студента. Відзначення цього свята є своєрідним ритуалом для кожного, хто має безпосереднє чи опосередковане відношення до почесного звання "студент".

Це свято є символічним об'єднанням студентів всіх навчальних закладів. Студенти в цей день традиційно веселяться, забувши про майбутню сесію, заліки і "хвости". Без уваги не залишаються ні клуби, ні дискотеки, ні навіть посиденьки в гуртожитку. Не оминуло це свято й Хмельницький національний університет.

На базі університету до цього дня було організовано розважальні вечори, які проводилися протягом тижня для студентів інститутів економіки і управління; технологій, дизайну і сервісу; механіки і інформатики та гуманітарного інституту. Проведенням та організацією вечорів займалася студентська рада ХНУ (голова Ілона Трусова). У програмі вечорів були привітання студентів, шоу-програма із гумористичними номерами, танцями, дискотекою. У постановці номерів та їх виконанні брали участь актори студентського театру естрадних мініатюр „Юмодес" та члени студентської ради.

Такі вечори сприяють більш тісному спілкуванню молоді та є ще одним приводом відпочити та повеселитися. Святкування міжнародного дня студентів зближує та об'єднує молодих людей усього світу, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів.

І.ПЕЛИПЯК,

відділ зв'язків з громадськістю ХНУ