Свій дім - своїми руками

Минулого навчального року традицію студентських будівельних загонів відновлено в Хмельницькому національному університеті. Було створено 7 будзагонів, до складу яких ввійшло 80 студентів. На той час кожен факультет представив свій загін та один загін був від студентського профспілкового комітету.

Третій трудовий семестр відкрив об'єднаний студентський будівельний загін „Ентузіаст", до якого входили представники інститутів механіки та інформатики; технологій, дизайну та сервісу; економіки та управління; телекомунікаційних і комп'ютерних систем та гуманітарного інституту. Будівельний загін „Ентузіаст" очолив Максим Стасюк.

На урочистій лінійці, якою було відкрито третій трудовий семестр, до будзагонівців, котрі вишикувалися під прапором університету, одягнуті в спецформу та блакитні косинки (збережені всі атрибути будівельного загону), звернувся ректор університету Микола Єгорович Скиба. Він висловив сподівання, що своєю роботою студенти зроблять корисну справу, прикрасять та облаштують територію навчального закладу.

Проректор з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету Михайло Петрович Войнаренко, ветеран-будзагонівець, запевнив студентів, що участь у третьому трудовому — це гарний досвід суспільне корисної діяльності, який він теж у свій час отримав і який став у пригоді при становленні його як особистості.

Студенти будівельних загонів протягом липня та до середини серпня займались фарбувально-оздоблювальними роботами біля будинку молоді „Проскурів", підготовкою приміщень п'ятого навчального корпусу до оздоблювальних робіт, упорядкуванням території ботанічного саду, облаштуванням та зведенням огорожі спортивного майданчика біля гуртожитку №2, ремонтом аудиторій, студентських гуртожитків та території спорткомплексу і студмістечка.

Після закінчення трудового семестру всі бажаючі студенти відпочивали на берегах Чорного та Азовського морів. Оплата праці членів студентських будівельних загонів проводилась за рахунок коштів університету, згідно з персональними трудовими угодами за актами виконаних робіт. Кожен будзагонівець отримав не менше 500 гривень за місяць, а загальний кошторис виконаних робіт склав 200 тисяч гривень.

Сподіваємось, що добру будзагонівську традицію студенти університету підтримуватимуть і надалі.

Л.ГУМЕННА,

відділ зв'язків з громадськістю ХНУ