СЕМІНАР В АЛУШТІ

Кафедра економіки підприємства і підприємництва Хмельницького національного університету провела IV Міжнародну науково-практичну конференцію "ПРОБЛЕМИ ПЛАНУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА В УМОВАХ ПЕРЕХОДУ ДО РИНКУ". Надійшло близько 230 доповідей від науковців із Києва, Львова, Донецька, Миколаєва, Сімферополя, Вінниці, Луганська, Одеси, Ялти, Житомира, Херсона, Харкова та інших міст України, а також від фахівців із Росії, Німеччини й Франції.

А з 29 вересня по 2 жовтня 2005 в Алушті відбувся семінар, що перетворився на своєрідну наукову школу для докторантів і аспірантів.

Відкрив семінар голова оргкомітету конференції — доктор економічних наук, професор Олівер ОРЛОВ. У його доповіді "Методи планування й аналізу діяльності промислових підприємств" прозвучала критика системи планування "від досягнутого рівня звітного року" і було запропоновано гнучку систему планування із використанням ринкових інструментів. У доповіді академіка НАН України Миколи ЧУМАЧЕНКА було проаналізовано зміст посібників з контролінгу та висунуто рекомендації з формування реальних посібників, що враховували б специфіку наших підприємств. В'ячеслав ДОРОФІЄНКО розглянув організаційні форми підтримки малого підприємництва на регіональному рівні.

З доповідями виступили також доктори економічних наук, професори: Володимир ПОДСО-ЛОНКО (Сімферополь), Євген БЕЛЬТЮКОВ (Одеса), В'ячеслав ДЕНІСОВ (Саратов), Йосиф ПЕТРОВИЧ (Львів), Наталя МИКОЛАЙЧУК (Херсон), Вадим ХРИСТИАНОВСЬКИЙ і Антоніна СИДОРОВА (Донецьк), Ганна КОЗАЧЕНКО, Алла ВОРОНКОВА (Луганськ), Любов ФЕДУЛОВА (Київ), Юрій КОСТІН (Харків), професори: Олександр ЄГАНОВ (Луганськ), Михайло БЄЛЯВЦЕВ (Донецьк), Євгенія РЯСНИХ (Хмельницький).

Різні аспекти планування промислового виробництва порушили в своїх доповідях кандидати економічних наук: В.Лук'янова, Т.Уманець, І.Сокирник, О.Черниш, Є.Подсолонко, І.Тадика,
С.Ковальчук, І.Погорєлова, В.Шипуліна, Г.Наконечна, І.Плєтникова, Т.Стовба, Л.Шваб,Г.Тарасюк, Е.Зайцева, В.Ячменева,
а також молоді вчені Є.Рудниченко, Н.Каткова, Г.Мищук, Є.Курганська, Ю.Шутяк, О.Шеремета, В.Баранников та інші