Перший випуск закладу у статусі національного

Хмельницький національний університет відсвяткував випуск студентів. Цього разу - тридцять восьмий. Але саме дипломи національного університету випускники отримали вперше. Це радісне свято випуску понад 2000 молодих спеціалістів і магістрів.

Випускників привітали представники обласної, міської влади, викладачі, духовенство, почесні гості свята, серед яких — керівники промислових підприємств і установ, що із задоволенням приймуть випускників до своїх трудових колективів. Голова Спілки промисловців і підприємців Іван Дунець, від імені роботодавців вручив молодим фахівцям символічну Трудову книжку. Від імені Хмельницької державної адміністрації винуватців свята привітав заступник голови, колишній випускник університету Валерій Малькин: "Ми щиро віримо в те, що ви, випускники, гідно поповните ряди молодої інтелектуальної еліти України".

Багато щирих вітань пролунало від заступника голови обласної ради Віталія Цица, секретаря міської ради Михайла Василишина, який нагородив Почесною грамотою міського голови ректора Миколу Скибу. Владика Антоній, архієпископ Хмельницький та Кам'янець-Подільський, звернувся до молоді Хмельниччини, яка переповнювала стадіон ХНУ під час урочистої церемонії, з побажанням усіляких гараздів, Божого благословення.

Вітаючи випускників з пам'ятною подією, ректор університету, професор Микола Скиба сказав, що Хмельницький національний університет є одним з найкращих вищих навчальних закладів нашої держави, рейтинг і престиж дипломів якого з кожним роком упевнено зростають. "За час вашого навчання статус університету змінювався двічі: від Технологічного університету Поділля до державного класичного університету, а згодом отримав звання національного. І це стало можливим завдяки спільній праці студентів і професорсько-викладацького колективу ХНУ", — наголосив ректор.

Студентам, які активно займалися спортом, брали участь урізних творчих колективах, працювали на благо міста та університету, разом з дипломами вручили почесні грамоти, а тим, які закінчили університет з відзнакою — подяки ректора. Ректор пообіцяв випускникам сприяти у пошуку роботи, систематично проводити "Ярмарки вакансій".

Леся ГУМЕННА,

спеціаліст відділу зв'язків з

громадськістю ХНУ