КОРИСТУЙТЕСЬ ІНФОРМАЦІЄЮ

ДОСТОВІРНОЮ

Шановна редакція! Звернутися до вас листом мене змусила стаття, надрукована у вашій газеті від 22 лютого 2005 р. "На "дистанцію" виходять молоді", автором якої є Костянтин Зварич... Автор статті особисто образив і принизив мене як людину і фахівця, моїх колег, посягаючи на нашу компетентність, гідність та ділову репутацію.

Крім того, зміст останнього абзацу статті взагалі принижує рівень вищої школи і, зокрема, заочної форми навчання та ображає студентів, які там навчаються. Складається враження, що відома обласна газета почала використовувати стиль бульварної жовтої преси. У викладенні матеріалу кореспондент застосовує мову жаргону (як то: "дистанційка", "рівень нижче плінтуса" тощо) та використовує неперевірені факти і інформацію.

Основною причиною мого звернення до редакції є те, що автор без погодження зі мною публікує моє ім'я та прізвище, посаду і місце роботи та наводить, нібито, мою думку, яку я висловлювала стосовно рівня знань студентів заочної форми навчання. Доводжу до вашого відома, що такі підсумки я не могла робити з тієї причини, що згідно із моїм учбовим навантаженням я не оцінюю рівень знань студентів, оскільки не приймаю заліків та іспитів. Слід зазначити, що і на заочній формі навчання є студенти, які навчають на "добре" та "відмінно" і отримують дипломи з відзнакою.

Хочу також відмітити, що в статті є багато неточностей некоректностей — невірно вказані спеціальність та дата про терміни перевірки контрольних робіт тощо.

Складається враження, що стаття написана на замовлення з метою дискредитації заочної форми навчання. Все це можна віднести до елементів недобросовісної конкуренції, оскільки стаття переду початку роботи приймальне комісії.

Підсумовуючи все вище сказане, зауважу, що можливо кореспонденту слід бути більш обережним у своїх висловлюваннях, оскільки застосування неперевіреної інформації, фактів та непідтверджених слів завдали моральної шкоди мені, іншим викладачам та студентам. Кореспонденту слід мати на увазі, що згідно із законодавчими актами про свободу слова та прав на свободу думки все ж нікому не дозволяється писати, що завгодно, про кого завгодно і при цьому посилатися на прізвища, не маючи жодних фактів і матеріальних доказів. Цивільне право України дає усім громадянам право і можливість захисту гідності та честі від неправдивої інформації у пресі.

О. КОСІЮК