РАЗОМ ШУКАЄМО РОБОТУ

0x08 graphic
Вже стало доброю традицією проведення спеціалістами служби зайнятості ярмарків вакансій, на яких відбувається перше знайомство працівника з роботодавцем. Безробітні мають змогу ознайомитися з вакансіями, які подані підприємствами— учасниками ярмарку. А представники роботодавців — провести першу співбесіду з майбутніми працівниками.

На базі Хмельницького національного університету відбувся регіональний ярмарок вакансій для молоді, який підготували спеціалісти центрів зайнятості і представники українсько-британського центру перепідготовки та працевлаштування військовослужбовців, звільнених в запас або відставку. На захід запрошено близько 3О підприємств, організацій, установ та незайняте населення міста і передмістя.

У заході взяли участь заступник Хмельницького міського голови В. Засаднюк, ректор Хмельницького національного університету М. Скиба, президент союзу промисловців та підприємців області І. Дунець, директор Хмельницького обласного центру зайнятості І. Кравчук, директор Хмельницького міського центру зайнятості І. Кукурудза та директор Хмельницького відділення українсько-британського центру перепідготовки та працевлаштування військовослужбовців М. Войнаренко. Директор Хмельницького ОЦЗ І. Кравчук підкреслив, що роботу знаходять ті, хто активно її шукає. Іван Васильович зазначив, що кожен, хто звертається до центру зайнятості, отримує профінформаційні та консультаційні послуги, направлення на професійне навчання за індивідуальною формою та стажування на підприємстві, що гарантує працевлаштування і підходить як молодій, так і старшій людині.

Виступаючі на ярмарку наголошували, що зараз на ринку праці існує певний дисбаланс між потребами роботодавців та можливостями безробітних. На сучасному етапі існує необхідність у висококваліфікованих працівниках. Разом з тим є чимала кількість безробітних, які бажають працювати, але їх кваліфікація не задовольняє роботодавців. Толе за допомогою служби зайнятості їм необхідно підвищувати свою кваліфікацію або змінити професію на більш конкурентоспроможну.

Представники 23 ринкоутворюючих підприємств міста та 7 підприємств Волочиського, Городоцького, Кам'янець-Подільського, Красилівського, Хмельницького районів, а також швейний та будівельний кластери запропонували понад 500 вільних робочих місць та вакантних посад. Серед них робочі місця для токарів, фрезерувальників, слюсарів, сантехніків, електрогазозварників, швачок та для спеціалістів — рекламних агентів, бухгалтерів, технологів, інженерів, енергетиків.

Водночас учасники ярмарку могли ознайомитися з наявними вакансіями міського та Хмельницького районного центрів зайнятості, з вакансіями по Україні з наданням житла.

У ярмарку взяло участь понад 500 громадян. Було видано більше 30 направлень на роботу, понад 100 осіб залишили свої резюме роботодавцям для подальшого відбору на вакантні місця.

Т. ПОСТАЩУК, головний спеціаліст відділу організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ.