Переймається людськими проблемами

Профспілка Хмельницького національного університету — одна з тих небагатьох, яка щороку зростає чисельно. Одна з причин — кредит довіри за те, що по-справжньому переймається людськими проблемами. Про це розмова з головою цієї громадської організації Володимиром Івановичем АВУЗЯКОМ.

- Володимире Івановичу, в чому бачите мету галузевої профспілки ?

Дійсно, вже історично склалося, що профспілкові органи дбають не лише про організацію роботи, але й про відпочинок та оздоровлення працівників колективу та членів їх сімей. Планомірна робота з Хмельницькою міською дирекцією Фонду соціального страхування дозволила збільшити кількість путівок, виділених на лікування (з 15 до 45 щорічно), та повне фінансування літнього оздоровлення дітей за рахунок коштів Фонду. В їдальні університету проводяться новорічні ранки для дітей співробітників. Закуповуються подарунки та призи для проведення ігор і конкурсів. За останні роки значно поліпшилась туристична-краєзнавча діяльність. Для співробітників університету постійно організовуються екскурсії історичними місцями України: у Почаїв, Умань, Львів, Київ, Кам'янець-Подільський.

-Пожвавлення спортивно-масової роботи теж один із напрямків опіки профспілки ?

-Так, саме з ініціативи профспілки, в університеті поновлено щорічне проведення Спартакіади "Здоров'я" з таких видів спорту як бадмінтон, баскетбол, волейбол, футбол, шахи. Збірні команди факультетів укомплектовані з викладачів та допоміжного складу співробітників, деканів та директорів інститутів ХНУ. Вік учасників змагань — від 25 до 65 років. Спартакіада згуртовує1 колективний дух, пропагує спорт та фізичну культуру.

І.ПЕЛИПЯК,

спеціаліст відділу зв'язків

з громадськістю ХНУ