Поповнили ряди ХНУ

День знань — особливе свято. Цей день об'єднує не тільки учнів, батьків, студентів та освітян; це свято кожної людини, представників усіх професій. Протягом усього життя ми крокуємо дорогою знань, пізнаємо світ, розумнішаємо, набуваємо досвіду.

Традиційно на початку нового навчального року у Хмельницькому національному університеті відбувся урочистий ритуал "Посвячення першокурсників у студенти ХНУ". Сьогодні Хмельницький національний університет відчинив свої двері і прийняв у свою дружну студентську сім'ю 1400 першокурсників денної форми і 1285 заочної та дистанційної форм навчання. Вчорашні школярі успішно склали вступні іспити і вибороли право навчатися тут. Для них ритуал посвячення у студенти став визначною подією. Цього року, щоб зайняти місце в університетських аудиторіях, абітурієнти "з'їли не один пуд солі". До омріяної мети шлях був непростий. Загалом конкурс — 3 особи на місце — чималий.

Привітав новоспечених студентів, відправляючи в нелегку, але таку цікаву дорогу знань, дорогу до опанування майбутньою професією ректор університету, доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України Микола Скиба. Він вручив символічні ключ до скарбниці знань і студентський квиток першокурсникам. За словами ректора, кожен другий першокурсник навчатиметься за рахунок бюджетних коштів. Цього року в ХНУ запроваджується кредитно-модульна система, а це означає, що випускники отримають дипломи, які дають право працювати в усіх європейських країнах. Отже, наші студенти повністю адаптуються до вимог, передбачених Болонським процесом.

З вітальним словом на урочистій церемонії виступили і побажали успіхів і наснаги всьому студентському племені і його професорсько-викладацькому корпусу міський голова Микола Приступа, голова облдержадміністрації Іван Гладуняк, і голова обласної ради Анатолій Овчарук, народні депутати України Віталій Олуйко та Володимир Співачук. Теплі слова, адресовані першокурсникам, були радісно сприйняті присутніми.

У цей святковий день благословили першокурсників батьки і духовенство. Керуючий Хмельницькою єпархією Владика Антоній подякував ректорату університету, міській Раді за прийняття рішення на спорудження нещодавно закладеної каплиці при Хмельницькому національному університеті на честь святої великомучениці Тетяни — покровительки студентства.

Справжньою окрасою свята стали показові виступи кращих спортсменів та творчих колективів навчального закладу - народного ансамблю танцю "Юність Поділля", театру пісні "Сузір'я", Студентського Будинку моделей.

Тож нехай здійсняться задуми молодих людей, адже студентська пора, як і молодість, найкраща і незабутня.

Л.ГУМЕННА,

спеціаліст відділу зв'язків

з громадськістю ХНУ