Перемога на "Асамблеї моди"

Студентському будинку моделей ХНУ вже 13 років. За період його існування студенти під керівництвом директора - Ірини Баннової здобули чимало нагород у різноманітних конкурсах всеукраїнського і міжнародного рівнів. Серед них і Міжнародний тиждень моди "Асамблея моди", який відбувався в Москві. Команда Хмельницького національного університету представляла дві колекції. Всього конкурсів було 7, а в конкурсі дизайнерів одягу дві категорії: "Тренування уяви" (експериментальна та авангардна мода) і "Комерційний результат" (промисловий та ексклюзивний одяг, а також доповнення до нього). Цього разу конкурувати довелось не тільки з іншими, а й між собою. Обидві подіумі колекції підопічних Ірини Мусіївни брали участь в одній номінації: "Традиції і сучасність" і ця обставина тримала дівчат в напрузі до завершення змагань.

Роботи оцінювали журі міжнародного класу з Франції, Англії, Німеччини, Данії, Росії та України. У фінал номінації "Традиції і сучасність" вийшли чотири колекції молодих модельєрів. Серед фіналістів виявились і наші дівчата: Світлана Подчаха та Людмила Зарічнюк (студентки V курсу ХНУ) з колекцією "Міфи трипільського світу" і Юлія Овчарик (випускниця ХНУ 2005 року) з колекцією "Відлуння аборигенів". І ось кульмінаційна мить - журі оголошує свій вердикт. У вищезгаданій номінації присуджується лише І місце і його отримує колекція Світлани Подчахи та Людмили Зарічнюк. II та III місця у цій номінації журі вирішило не надавати нікому. Представниці нашого університету раділи нагороді і в той же час не могли зрозуміти, чому колекція Юлії Овчарик, до якої була прикута досить велика увага журі, не отримала належної відзнаки. Та після оголошення призових місць в усіх номінаціях дійшла черга до абсолютного переможця. Мова йшла про Гран-прі. За найбільшою кількістю балів його виборола випускниця нашого університету Юлія Овчарик. Отож, конкурс виправдав усі наші сподівання.

Побажаємо дівчатам не зупинятись на досягнутому, впевнено прямувати до нових звершень, а їх керівнику, Ірині Мусіївні Банновій,- багато гарних послідовників, творчого натхнення та нових ідей.

І.ПЕЛИПЯК,

спеціаліст відділу зв'язків

з громадськістю ХНУ