ЦЕНТР ПЕРЕПІДГОТОВКИ ТА СОЦІАЛЬНОЇ АДАПТАЦІЇ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Нещодавно з ініціативи Ради євроатлантичного партнерства(НАТО) за підтримки Міністерства оборони України у Хмельницькому національному університеті відбулася презентація Центру перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців. Рішення про підтримку центру зумовлене програмою "Партнерство заради миру", мета якої - вирішення питань співпраці між країнами Альянсу та відданості демократичним принципам, створення і обговорення належного рівня безпеки. Увага до центру пояснюється позитивними відгуками Об'єднаного Королівства Великої Британії і Північної Ірландії та Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) про реалізацію на Хмельниччині міжнародного проекту перепідготовки і працевлаштування колишніх військовослужбовців.

На урочистих заходах були ректор ХНУ Микола Скиба, голова обласної ради Анатолій Овчарук, заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Сергій Мельник, заступник міністра оборони України Володимир Пасько, директор Державного департаменту адаптації військовослужбовців Міністерства оборони України Володимир Бойко, посол Нідерландів в Україні Рои Келлер та інші.

Серед заходів презентації нового центру (директор - проректор з науково-педагогічної роботи ХНУ Михайло Войнаренко) - зустріч гостей з ректоратом університету. Гості оглянули Музей університету, ознайомилися з виставкою наукових і творчих студентських робіт, взяли участь у церемонії відкриття Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації колишніх військовослужбовців. Учасникам заходів було продемонстровано короткометражний фільм про ХНУ та про діяльність центру. Також відбулася прес-конференція із представниками НАТО, Міністерства оборони України, Міністерства закордонних справ України, на якій обговорювали перспективи співдружності та співпраці між Радою євроатлантичного партнерства (НАТО) і Хмельницьким центром

Леся Гуменна

відділ зв'язків з громадськістю ХНУ