ЗНАЙ НАШИХ!

Студентському будинку моделей

Хмельницького національного

університету - 13 років

Ірини Баннової студенти здобули чимало нагород у різноманітних конкурсах — усеукраїнських і міжнародних. СБМ — це постійне джерело нових ідей. Одні створюють колекції одягу, а інші — навчаються його демонструвати. Тут ліс школа манекенниць. Створення колекцій одягу — клопітка і цікава робота. Фактура, форма, оздоблення, сполучення матеріалів, колір - усе має гармонійно поєднуватись. Створення однієї колекції може тривати півроку.

За ІЗ років студенти взяли участь у 135 різних конкурсах. Зокрема, у Міжнародному тижні моди "Асамблея моди" у Москві - одному з наймасштабніших у Росії професійних заходів для молоді. Починаючи з 2004-го, двічі на рік дизайнери, модельєри, фотографи, ювеліри, графіки та ілюстратори моди представляють увазі професійної аудиторії, ЗМІ, широкої громадськості і потенційних покупців свої нові колекції. В рамках тижнів моди, окрім семінарів і майстер-класів, відбулися конкурсні змагання для молодих модельєрів. Команда ХНУ на чолі з Іриною Банновою представляли дві колекції.

Роботи оцінювало журі міжнародного класу. У його складі були представники Франції, Англії, Німеччини, Данії, Росії та України. У фінал номінації "Традиції і сучасність" вийшли чотири колекції молодих модельєрів. Серед фіналістів були і наші дівчата Світлана Подчаха і Людмила Зарічнюк (студентка 5 курсу)у з колекцією "Міфи трипільського світу" і Юля Овчарик (випускниця 2005 року) з колекцією "Відлуння аборигенів". У цій номінації було присуджено лише перше місце, і його отримала колекція Світлани Подчахи та Людмили Зарічнюк. Дівчата раділи нагороді, водночас дивувались, чому колекція Юлії Овчарик не отримала належної відзнаки. Та після оголошення призових місць у всіх номінаціях було названо абсолютного переможця. За найбільшою кількістю балів гран-прі виборола Юля Овчарик. Перемога принесла Юлі не лише вибух гарних емоцій, а й можливість безплатно взяти участь у професійному конкурсі "Оксамитові сезони" у Сочі.

І. Пелипяк