Вручення почесних відзнак

Нещодавно в Хмельницькому національному університеті відбулася церемонія вручення почесних відзнак Міністерства освіти і науки України та Академії педагогічних наук України. Такої честі були удостоєні ректор ХНУ Микола СКИБА та професорсько-викладацький склад кафедри теорії і методики трудового і професійного навчання Гуманітарного інституту - за внесок у дослідження проблем теорії і методики професійної освіти та педагогіки, визнання наукового доробку університету в Україні й на міжнародному рівні.

Угоду про співпрацю науковців Академії педагогічних наук України та Хмельницького національного університету було підписано шість років тому. "Завдяки нашій співпраці — а це співпраця не на словах, не на папері, а в конкретній діяльності впродовж останніх років. Незважаючи на всі труднощі, зроблено дуже багато. ХНУ — передовий виший навчальний заклад, для якого характерною є інноваційна хода, спрямована в майбутнє", — відзначила академік АПН України, доктор педагогічних наук, професор Нелля Ничкало. Вона наголосила, що уже є фундамент наукової співпраці і спільного доробку, про що свідчать реальні результати сьогодні: проведено три міжнародні циклічні конференції, які набули високого авторитету; видано безцінні книжки; засновано науково-методичний часопис "Дидактика професійної освіти", четвертий номер якого щойно вийшов із друку, де опубліковано матеріали не лише українських дослідників, а й учених зарубіжних країн. А також АПН України разом з науковцями кафедри теорії і методики трудового й професійного навчання Гуманітарного інституту ХНУ підготувала та видала унікальну, першу в Україні фундаментальну наукову працю, монографію "Державні стандарти професійної освіти".

За дорученням Міністерства освіти і науки України, від імені президента Академії педагогічних наук України Василя Кременя Нелля Ничкало вручила відзнаки, які є визнанням здобутків ХНУ. Нагрудним знаком-медаллю за наукові досягнення та особистий внесок у розвиток української освіти нагороджено ректора ХНУ, доктора технічних наук, професора Миколу Скибу, завідувача кафедри теорії і методики трудового і професійного навчання Ігоря Каньковського. Нагрудний знак "Відмінник освіти України" вручено старшим викладачам кафедри Олесі Голодинській та Ларисі Корницькій. почесними грамотами АПН та МОН України було відзначено й інших викладачів ХНУ.

Микола Скиба повідомив, що рішенням вченої ради університету нещодавно Неллі Ничкало присвоєно звання Почесного доктора наук ХНУ.

Науковці АПН України планують розширити напрями науково-дослідної роботи з іншими інститутами та кафедрами ХНУ, реалізувати спільні міжнародні проекти. Вже розпочато підготовку до четвертої міжнародної конференції "Становлення особистості професіонала: проблеми і перспективи".

Леся ГУМЕННА,

відділ зв'язків з

громадськістю ХНУ