Знайомтесь: Ілона Трусова- голова студради

Відомо, що стіни Хмельницького національного університету об'єднують молодих людей, мета яких не лише набути необхідних їм знань, але й розвинути свої творчі та організаторські здібності. Адміністративні навички можна отримати, беручи активну участь в позаудиторному житті університету, яким займаються студради навчальних закладів, що складаються лише зі студентів. Минулого року в ХНУ пройшли вибори голови студентської ради університету, в результаті чого цю посаду обійняла студентка III курсу факультету міжнародних відносин Ілона Трусова. На ній лежить величезна відповідальність -організовувати та управляти процесом студентського життя. Саме тому поради Ілони, яка змогла проявити себе відмінним організатором, керівником та лідером, зацікавлять кожного студента.

Шлях до головування в студентській раді університету був і важким, і приємним водночас, оскільки студентське життя активного представника сучасної молоді, завжди сповнене бурхливими і цікавими подіями. Головне — мати бажання та натхнення до плідної праці. Саме зараз, в час демократизації суспільства, надається широка підтримка ініціативам молоді. Молодь активно залучається до роботи на керівних посадах і є тією рушійною силою, котра допоможе "збудувати країну нашої мрії".

А якщо говорити по суті, то, ставши студенткою ХДУ (на той час), почала працювати у студентській раді факультету міжнародних відносин, пізніше, приблизно через півроку, обійняла посаду голови студради факультету, згодом і гуманітарного інституту, а в жовтні 2004/2005 н.р. здобула перемогу на виборах голови студентської ради університету.

- Чим цікавишся, окрім університетського життя?

розважальних вечірок для студентства та, відмовившись від допомоги працівників охорони, забезпечує порядок під час вечорів відпочинку.

- Ти вважаєш, що ця робота допоможе тобі в майбутньому?

- Так, оскільки оцінка будь-якої діяльності людини характеризується вихованням в собі таких навичок, як відповідальність, старанність, вчасність та якість виконання поставлених завдань. І саме студентські самоврядні структури дають змогу набути величезного досвіду і розвинути саме ці риси. Студентське самоврядування — це величезна школа "дорослого" життя перспективної молодої особистості.

Л.ГУМЕННА