Верховна Рада відчиняє двері перед студентами ХНУ

0x08 graphic
Студенти Хмельницького національного університету Гуманітарного інституту дуже серйозно ставляться до навчання та майбутнього працевлаштування. Вони розуміють, що без стажу та практичних навичок влаштуватися на роботу дуже важко. Отже, студенти-міжнародники досить серйозно поставились до переддипломної практики, адже це прекрасний шанс відчути реалії справжньої роботи та застосувати свої знання на практиці. П'ятеро студентів завдяки зусиллям керівництва ХНУ проходили практику в Міністерстві закордонних справ України. А студентка Лідія Мудра проходила практику у Верховній Раді України.

Із листа Лідії до одногрупниці:

"У мене все класно - чудовий колектив. З ними легко і приємно працювати. Тут дуже цікаво. Ігор Осташ (народний депутат, заступник голови Комітету ВРУ у закордонних справах — саме в його офісі я і проходжу практику) бере мене на всі можливі конференції та зустрічі, а я потім пишу інформаційні повідомлення для сайту Партії реформи і порядок. Головне бути наполегливим і старанно виконувати свої обов'язки, а також добре знати англійську, щоб порозумітися з численними гостями з-за закордону.

За два тижні своєї практики я "пережила" дві німецькі делегації: одну на чолі з заступником голови парламентської фракції Соціал-демократичної партії Німеччини Вальтером Кольбовом, а другу - з головою комітету у закордонних справах німецького Бундестагу Рупрехтом Поленцом, а також делегацію від ЄС, яку очолював Голова Комітету в закордонних (справах Європейського парламенту Ельмар Брок -також німець за походженням.

Шокувала в представниках з Німеччини акуратність - костюми на них випрасувані(цікаво, як вони сиділи в авто — ані складочки на штанях!), а сорочки білосніжні - нарешті я зрозуміла, що ж означає рекламне "біліше за біле". І всі ці "великі" люди виявилися надзвичайно простими у спілкуванні.

Дуже мені сподобався повноважний консул України в Наполі пан Гамбарделла - такий приємний, завжди усміхнений дуже добре знає російську - його видає лише акцент. Співробітники зробили мені комплімент, що я найнадійніший і найвідповідальніший у них практикант за останніх кілька років -дрібничка, але приємно..."

Дуже щаслива та задоволена Ліда також розповіла, що вся практика пролетіла, як одна мить: багато роботи, багато знайомств та вражень. Дуже раділа з приводу того, що на власні очі бачила В.Литвина, Ю.Кармазіна, Т.Чорновола та Л.Кравчука. Тепер Лідія сподівається, що після закінчення навчання обов'язково спробує свої сили у ВР, як повноправний співробітник.

Т.РОСТЕЦЬКА,

відділ зв'язків з

громадськістю ХНУ