Для обміну досвідом між науковцями

У Хмельницькому національному університеті відбулася чергова IV Українсько-польська наукова конференція молодих вчених "Механіка та інформатика", що проходила в рамках святкування 40-річчя Інституту механіки та інформатики ХНУ.

Прийнявши до уваги політику європейської інтеграції та необхідність впровадження нових стандартів освіти мала на меті обговорення проблемних аспектів механіки, моделювання технічних систем та їх досліджень, а також створення форуму для обміну досвідом і думками між молодими науковцями.

Програма конференції включала проведення пленарного засідання та секційних засідань за напрямками: моделювання технологічних процесів; інженерне проектування технічних систем; матеріалознавство та інженерія поверхні; підвищення якості продукції; енергопостачання та технології енергозбереження; полоністика.

У роботі конференції взяли участь вчені з України (студенти, магістри та аспіранти) з Хмельницького, Києва, Житомира, Львова, Тернополя, Мукачева, провідних польських вищих навчальних закладів з міст Кракова, Ополе, Глівіце, Зельона Гура, Радом, а також науковці з Валенсії (Іспанія), Бергена (Норвегія), Штутгарта (Німеччина) та ін.

За результатами конференції буде видано три томи журналу "Вісник Хмельницького національного університету", в якому опублікуються статті її учасників

Л.ГУМЕННА, віці і зв'язків з громадськістю ХНУ