СТАРТУВАЛА ВСТУПНА КАМПАНІЯ

У неділю, 18 березня, лідер вищої освіти регіону Хмельницький національний університет широко відкрив звої двері для майбутніх вступників. Наснажені високою оцінкою освітньо-наукової діяльності від Міністерства освіти й науки України, викладачі і студенти підготувались якнайповніше репрезентувати свій заклад перед гостями. Тим більше, що цьогоріч Міністерство освіти й науки дозволило національним вищим навчальним закладам раніше розпочинати вступну кампанію, забезпечивши в цьому рівні умови з приватними.

Вже о дев'ятій годині ранку майбутніх абітурієнтів — учнів шкіл, професійно-технічних ліцеїв та їхніх батьків — зустрічали в холі четвертого корпусу студенти та викладачі усіх шести інститутів та 14 факультетів університету. Кожна кафедра підготувала у подарунок спецвипуск газети "Університет", свої візитівки, друковані ознайомчі матеріали, виставку дизайнерських робіт. А студенти, що готуються на спеціалістів обладнання легкої промисловості та побутового обслуговування, показали, як легко на комп'ютеризованому обладнанні за заданою програмою можна оздоблювати вишивкою тканину. Бажаючим було представлено якнайширшу інформацію щодо напрямків освіти, спеціальностей, напрямків підготовки, галузей діяльності майбутніх фахівців, посад, які зможуть займати випускники. Тут же можна було придбати збірники тестових завдань.

Водночас проводилося анкетування абітурієнтів, а також їхніх батьків з метою вивчення факторів, що впливають на вибір вищого навчального закладу.

В актовому залі університету, що, до речі, ледве вмістив запрошених (до двох тисяч чоловік), демонстрували фільм про навчальну, методичну, наукову та виховну роботу, що проводиться в закладі. Особливе зацікавлення глядачів викликали кадри про проведення вступного тестування, за результатами якого цьогоріч вже втретє набиратимуть студентів.

Гостей привітав ректор Хмельницького національного університету доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти Микола Скиба. Підкреслив, що нині університет має найвищий рівень акредитації — IV, здійснює підготовку фахівців за 40 напрямками. Навчальний процес 15 тисяч студентів забезпечують 63 доктори наук, професори, понад 300 кандидатів наук, доцентів, для підготовки висококваліфікованих фахівців в закладі створено розвинену інфраструктуру, найкращу серед вишів західного регіону бібліотеку, потужну комп'ютерну базу. У ХНУ функціонують п'ять навчально-наукових виробничих комплексів, до складу яких входять підприємства, освітні заклади І і II рівнів акредитації та загальноосвітні школи. Микола Скиба запросив юнаків і дівчат на навчання, пообіцявши, що приймальна комісія, підсумовуючи результати тестування, звертатиме пильну увагу і на бали незалежного тестування. До речі, вступники, що йдуть на конкурс за тристоронніми угодами університету і підприємств, матимуть преференції при зарахуванні. Ректор розповів про можливості і перспективи університетського навчання, яке відповідає нині усім вимогам Болонської декларації і передбачає можливості стажування та практики за кордоном.

Після концерту, представленого творчими колективами університету, абітурієнти і їхні батьки продовжили спілкування безпосередньо з деканами факультетів та директорами інститутів.

Д. ГОСТИННА