УНІВЕРСИТЕТ НАВЧАЄ І ПРАЦЕВЛАШТОВУЄ

У Хмельницькому національному університеті відбулися урочисті заходи з нагоди 11 випуску слухачів Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку. Врученню випускникам свідоцтв державного зразка Міністерства освіти і науки України та сертифікатів міжнародного зразка передувало відкриття "Ярмарку вакансій".

Перший проректор ХНУ Сергій Костогриз зазначив, що для університету є престижним брати участь в масштабному міжнародному проекті "Перепідготовка та працевлаштування офіцерів запасу" в рамках програми "Партнерство заради миру" за підтримки Ради євроатлантичного партнерства.

Нині, завдяки цій програмі, регіональний центр перепідготовки та працевлаштування колишніх військовослужбовців та членів їхніх сімей, створений в університеті, успішно здійснює навчальну діяльність та соціальну адаптацію.

Спершу проект виконувався в рамках програми ТАСІС за підтримки Євросоюзу. У листопаді 2002 року його було продовжено спільно з міністерством оборони Великобританії. З 1 вересня до 31 грудня 2005 року — вже за підтримки Організації безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), з січня 2006-го проект підтримується НАТО в рамках Трастового фонду "Партнерство заради миру". Офіцери запасу проходять підготовку з економічних та комп'ютерних дисциплін на тримісячних курсах. Менеджер програми НАТО

Директор Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації професор Михайло Войнаренко представив понад 40 потужних підприємств, фірм, організацій Хмельниччини, що взяли участь у ярмарку. Всього було заявлено до 300 вакантних робочих місць.

По завершенні ярмарку вакансій в залі засідань вченої ради університету відбулося урочисте вручення свідоцтв та сертифікатів 60 випускникам за спеціальностями "Менеджмент підприємницької діяльності", "Маркетинг на ринку товарів і послуг", "Комп'ютерні технології в економічних системах", "Комп'ютерні системи та мережі". З середини квітня центр планує розпочати 12-й етап навчання і вже приймає заяви.

Д. ГОСТИННА.