ВИПУСК: СОРОКОВИЙ І... ПЕРШИЙ

Понад 35 тисяч спеціалістів вийшло з найповажнішого вищого навчального закладу області Хмельницького національного університету. Днями відбулися урочистості з нагоди 40-го та першого випуску факультету дистанційного навчання.

На сьогодні Хмельницький національний університет —перший в Україні, який запровадив та успішно втілює потужну програму навчання осіб з особливими потребами (в державі діють 23 локальні центри дистанційного навчання ХНУ). Наразі ведуться переговори з адміністрацією міст Могилів-Подільського (Вінниччина), Дніпропетровська, Одеси, Вінниці... про зарахування таких студентів до Хмельницького національного й відкриття нових локальних центрів.

— У нас вже відбувся перший захист дипломних робіт студентів факультету дистанційного навчання, — розповідає проректор з навчальної роботи професор Михайло Войнаренко. — А всього нині одержують дипломи 1562 випускники денної форми навчання та 1300 заочників і 255 магістрантів.

У цю хвилюючу мить, дорогі випускники, візьміть напутнє щире слово в майбуття. Ви відчалюєте від університетських берегів у світ, в котрому будуватимете свою професійну кар'єру, — звернувся до випускників ректор, професор, заслужений працівник освіти Микола Скиба.

— Знайте, що ви пройшли крізь серце педагога, яке було для вас щедрим і люблячим, вразливим і водночас таким, що не тримає образ. І як своїх дітей, ми благословляємо вас у непросту дорогу з вірою у ваші сили та знання, у світлу долю. Не забувайте: ви навчалися для того, щоб розум і серце віддати людям. Не заплямуйте доброго імені свого роду, честі рідного університету, який дає вам документ у самостійність. Дорожіть усім, що маєте і будете мати.

Хмельницький міський голова Сергій Мельник — теж випускник ХНУ. Сергій Іванович привітав юнаків та дівчат із знаменною подією в їхньому житті, побажав усіляких гараздів і запевнив, що міська влада підтримує і підтримуватиме молодих спеціалістів.

Від обласної ради виступив начальник відділу Валентин Савченко. А професор Віталій Олуйко, ректор Хмельницького університету управління та права, від імені ректорів ВНЗ Поділля подякував професорсько-викладацькому колективу за вкладу становлення навчальних закладів.

Надія МАРИНИЧ