ВЧИТИСЯ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО. НАВІТЬ КОЛИШНІМ ВІЙСЬКОВИМ

Позавчора 52 випускники центру перепідготовки та соціальної адаптації (за програмою НАТО "Партнерство заради миру"), що діє на базі Хмельницького національного університету, одержали свідоцтва та сертифікати.

З цієї нагоди їх привітали ректор Національного університету Микола Скиба, директор офісу зв'язку НАТО в Україні Джеймс Грін, аташе з питань оборони Нідерландів в Україні Вільям Ван Ґіребейк, директор державного Департаменту адаптації військовослужбовців Міноборони України Ігор Колоша, керівник центру, професор Михайло Войнаренко, заступник міського голови Віктор Бабич, директор Хмельницького міського центру зайнятості Тетяна Мехеда.

Дуже доречним був і ярмарок вакансій. Випускникам запропонували 280 місць, їх запрошували аж 40 підприємств. Тож була можливість відразу укласти договір на працевлаштування.

Через два місяці розпочнеться наступний етап навчання, — розповідає керівник центру, професор М. Войнаренко. — Звільнені з армії зможуть оволодіти новими цивільними спеціальностями: менеджмент підприємницької діяльності, маркетинг на ринку товарів і послуг, комп'ютерні технології в економічних системах, які так необхідні для адаптації в соціумі та працевлаштування на підприємствах, в організаціях, установах. Оволодівати новим цивільним фахом будуть представники не лише Хмельниччини, а всієї України. Бо вчитися ніколи не пізно.

Н. МАРИНИЧ.