ДЛЯ ЗВІЛЬНЕНИХ У ЗАПАС ОФІЦЕРІВ - 150 ВАКАНСІЙ

У Хмельницькому національному університеті відбулися урочисті заходи — чотирнадцятий випуск слухачів Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, а також проведено Ярмарок вакансій, присвячений цьому заходу. На урочистій церемонії відкриття ярмарку були в.о. ректора ХНУ, директор програми Михайло Войнаренко; менеджер Програми "НАТО—Україна" в Україні Крістофер Штаудт; заступник директора Державного департаменту Міністерства оборони України Олександр Шемшур; заступник обласного військового комісара Сергій Завальнюк; начальник відділу внутрішньої політики обласної ради Микола Голуб; керуюча справами міськвиконкому Людмила Черевченко; заступник директора міського центру зайнятості Ольга Ковбасіста та інші високоповажні гості.

Близько 20 підприємств Хмельниччини взяли участь у ярмарку і запропонували випускникам близько 150 вакансій. У залі засіданьученої ради університету відбулося урочисте вручення свідоцтв і сертифікатів 68 ви-пусникам 14-го етапу перепідготовки Хмельницького центру за спеціальностями: "Менеджментпщприємницькоїдіяльності", "Комп'ютерні технології в економічних системах", "Комп'ютерні системи та мережі", "Логістика", "Графічний дизайн і реклама".

Нині вже подано близько 50 заяв на навчання. В ході кваліфікаційного відбору планується зарахувати на 60 військовослужбовців. Слухачі курсів зможуть набути знання і навички за новими цивільними спеціальностями, які необхідні їм для адаптації і працевлаштування. Майже половину слухачів нового етапу навчання планується набрати з інших міст області і регіонів України. Для них навчання та проживання в нашому місті на період перепідготовки безплатне. Після закінчення курсів випускники отримують документи державного і сертифікати міжнародного зразка,

Ірина КОШЕЛЕВА, відділ зв'язків з громадськістю ХНУ