Підкорення вершин

Хмельницька обласна організація Товариства "Знання" об'єднала провідних науковців, педагогів, активістів. Саме вони висунули пропозицію щодо сходження на найвищу вершину українських Карпат Говерлу та підняття прапора з нагоди 60-річчя товариства. А голова обласної організації товариства, проректор з науково-педагогічної роботи Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко і секретар Хмельницької обласної організації товариства, начальник управління навчально-виховної роботи та соціальної політики ХНУ Людмила Байдич ініціювали виготовлення прапора Товариства "Знання", символіки Хмельницької організації, жилеток.

Учасниками сходження на Говерлу на висоту 2061 метр і підняття прапора були лектори Хмельницької обласної організації та директор науково-просвітницького Центру "Українознавство" товариства "Знання", відповідальний секретар Координаційної ради народних університетів українознавства товариства Анатолій Мартиик.

- Ми знаходились на найвищій вершині України, —сказав Михайло Войнаренко. Справжні українці повинні побувати тут. Відчуття неймовірні.

- У групу ми запросили цікавих і неординарних особистостей. Супроводжував сходження відомий в Україні альпініст, який покорив не одну вершину Паміру і Тянь-Шаню, Геннадій Баннов. Підтримували веселий настрій гуморист Микола Лук'янюк і баяніст Олександр Бохонько (вони — поважні доценти університету з агітбригадами товариства об'їздили всю Україну). Фотограф Олександр Баннов і відеооператор Олександр Нікітін зробили унікальні фото, відео. Директор ботанічного саду Людмила Казімірова та головний бухгалтер ХНУ Наталія Корнік зібрали цікавий матеріал для поповнення колекції ботанічного саду університету. А професор Олександр Григоренко зібрав відомості про історію краю, — розповіла Людмила Байдич.

Отже, одну вершину подолано. Успіх надихнув лекторів товариства на подальші звершення. Тож тримаємо курс на Еверест?

Ірина КОШЕЛЕВА,

відділ зв'язків з громадкістью ХНУ