"АЛЕЯ ВЕЛИКИХ УКРАЇНЦІВ"

відтепер ростиме в Хмельницькому національному університеті.

10 магнолій, які символізують десять великих українців, посадили днями у Хмельницькому національному університеті. У весняній толоці взяли участь голова обласної ради Іван Гладуняк, голова облдержадміністрації Іван Гавчук, ректор університету Микола Скиба, начальник Державного управління екології та природних ресурсів в області Григорій Сагайдак, студенти національного університету.

Спеціально до Дня довкілля молоді деревця привезли з Національного ботанічного саду. Причому, хоч магнолія вважається теплолюбивим деревом, дані саджанці, як стверджують екологи, пристосовані до нашого клімату і обов'язково приживуться.

З особливим натхненням та піднесеним настроєм висаджував магнолії голова обласної ради. Іван Гладуняк такої роботи не боїться, адже все дитинство пройшло у селі на Івано-Франківщині.

"Ще змалечку батько привчив нас садити дерева, адже тоді традиційно висаджували сади всім селом, —ділиться враженням Іван Васильович. — Це настільки приємні відчуття, коли ти садиш дерево і знаєш, що майбутнє покоління буде насолоджуватись тим садом, який ми залишаємо їм у спадок".

В День довкілля, крім посадки дерев, керівництво та усі працівники Хмельницької обласної ради взяли участь у загальноміському суботнику.

Н. БЕРЕЗНЕВА.