Університет відвідав представник Єврокомісії в Україні

У рамках поглиблення співпраці Європейського Союзу та України Хмельницький національний університет відвідав виконуючий обов'язки голови Представництва Європейської Комісії в Україні, керівник відділу політики, преси та інформації пан Дірк Шюбель. Одним із завдань його візиту було надання матеріалів про ЄС для створення пункту європейської інформації у бібліотеці університету. Він зустрівся зі студентами ХНУ. Пан Шюбель, зокрема, зазначив, що представники Єврокомісії їздять Україною, щоб бути у курсі того, що відбувається в регіонах.

Щодо політичної ситуації в Україні він висловив думку, що добре, коли в державі є політична стабільність, однак Європа поважає рішення про нові позачергові вибори в Україні, пильно стежитиме за їх результатами і сподіватиметься, що після їх проведення політики не зволікатимуть із формуванням нового уряду.

Пан Шюбель зауважив: "Для мене дуже важливо почути бачення студентської молоді Хмельниччини щодо відносин України і Європейського Союзу. І я радий тому, що цей навчальний заклад відкритий до європейської співпраці".

Ірина КОШЕЛЕВА,

відділ зв'язків з громадськістю ХНУ