Людину творить ВУЗ і особистість

Сьогодні вищих навчальних закладів у нашій країні безліч. Всі вони різняться не тільки за назвами, місцем розташування, формами власності, рівнем акредитації, але й рейтингом популярності, своїм історичним минулим. Загалом -всіма тими складовими, які й визначають його реальне місце у ступені вибору майбутнім абітурієнтом місця свого навчання.

Хмельницький національний університет навчальний заклад найвищої акредитації - четвертої. Але сказати, що це найбільший заклад на Поділлі, - це сказати не все. Адже він не тільки є таким, а й одним з найвідоміших в Україні, ближньому і дальньому зарубіжжі. Університет - усі його інститути, факультети, навчально-дослідницькі центри та лабораторії, бібліотеки, спортивні зали, культурно-мистецькі студії, гуртожитки, їдальні, буфети та кафе, уся інфраструктура - це студентське місто у місті Хмельницькому, населення якого складає майже 15 тисяч студентів, які прибули навчатись тут не тільки з усіх регіонів України, а й з інших держав.

Заснований у 1962 році, як загально-технічний факультет Українського поліграфічного інституту, заклад з того часу виріс, змужнів, розширився, обзавівся міжнародними зв'язками і врешті-решт сьогодні, за рейтингом міністерства освіти і науки, посів почесне восьме місце серед 24-х класичних університетів України. Шлях довжиною в 46 років приніс можливість організації такого рівня навчального і наукового процесу, рівного якому не було у всі часи діяльності закладу. В університеті функціонують шість інститутів: • Інститут механіки та інформатики;

• Інститут заочного та дистанційного навчання.

Університет має 14 факультетів, на яких готуються фахівці 39 спеціальностей, працюють 800 викладачів, з них 63 доктори наук, професори та понад 370 кандидатів наук, доцентів.

Запроваджено ступеневу систему підготовки фахівців на основі новітніх інформаційно-комп'ютерних технологій за принципом Болонської декларації. В її рамках функціонують п'ять навчально-наукових виробничих комплексів, до складу яких входять освітні заклади І-ІІ рівнів акредитації, загальноосвітні школи, підприємства. А плідна праця в різних напрямках міжнародного співробітництва, участь у конференціях, програмах обміну студентами, викладачами та науковцями принесла і світове визнання!