В союзі музики й науки

Творчий вечір-портрет "В союзі музи і науки", який влаштувало товариство російської культури "Русь", ближче познайомив хмельничан з родиною Бохоньків: батька й сина — талановитих музикантів, знаних у місті баяністів.

Батько, Олександр Петрович, доцент Хмельницького національного універси-тету, вдало поєднує хист науковця з давнім захопленням баяном. Останнє він наслідував від свого батька — Петра Даниловича,самоучки-гармоніста. Олександр, навчаючись у тодішньому ХТІПО, став одним із фундаторів оркестру народних інструментів танцювального ансамблю "Юність Поділля", котрий здобув заслужену славу далеко за межами України. Донині він підтримує творчу форму і радує гостей та близьких грою на улюбленому інструменті.

Отож не дивно, що й предcтавник третього покоління Бохоньків—Євген продовжує музичні традиції роду. Але не тільки. Навчання у музичній школі сприяло зростанню майстерності, що дозволило поступово здобувати визнання на всеукраїнських і міжнародних конкурсах, де молодший Бохонько регулярно відзначався переможними виступами як сам, так і у складі квартету акордеоністів. Музичне захоплення не завадило юнакові успішно закінчувати ліцей №17. Любов до фізики — теж родинна традиція, котру започаткував все той же дід Петро — механізатор і конструктор-любитель. Для його нащадків фізика стала способом пізнання світу, родинну стезю має продовжити і Євген. Він уже встиг відзначитися як призер обласних олімпіад, а своє найближче майбутнє бачить у ХНУ. Втім не хоче відмовлятися і від творчого захоплення — планує закінчити ще й музичне училище.

Чи зможе молодший Бохонько усе задумане поєднувати? Батьки, принаймні, його наміри підтримують. А на що здатні обидва музики, учасники вечора впевнилися, коли почули у виконанні Олександра і Євгена Бохоньків класичні та сучасні твори: і соло, і у дуеті. Кожен з цих творів сімейної концертної програми, причарував глядачів високим артистизмом, відгукнувся бажанням слухати й слухати, насолоджуватися талантом виконавців.

У травні цього року в Дрогобичі Євген Бохонько братиме участь у міжнародному конкурсі баяністів і акордеоністів. Тож побажаймо йому вдалого виступу!

В.БІЛОРУСЦЕВ