Як хмельничани Говерлу підкорювали

Цієї неділі на найвищій точці України — горі Говерлі (2061 м) замайорів прапор з символікою Хмельницького. Підкорення карпатської вершини депутати міської ради та працівники міськвиконкому присвятили 65-й річниці визволення Проскурова від німецько-фашистських загарбників.

Група з 46 туристів, очолювана секретарем міської ради Валерієм Лесковим, виїхала з міста в суботу зранку. Пунктом їх призначення було містечко Яремча, де подоляни зупинилася на ночівлю. Приїхавши сюди пообіді, вони мали вдосталь часу для відпочинку з дороги та екскурсії містом. Відвідали місцевий сувенірний ринок,придбавши на згадку колоритні дрібнички, виготовлені карпатськими майстрами.

Наступного дня експедиція вирушила на головну спортивно-навчально-тренувальну базу олімпійської підготовки, звідки об 11.00 розпочала сходження.

Туристів супроводжували шестеро досвідчених альпіністів на чолі з президентом Хмельницького туристичного клубу "Меридіан" Геннадієм Банновим. Підкоренню Говерли сприяли не лише гарний настрій та налаштованість хмельничан на подолання труднощів, але й чудова весняна погода. Тому вже за три з половиною години майже всі учасники походу зійшли на її вершину. Найстаршому з них — ветерану Великої Вітчизняної війни Василю Кащуку 84 роки.

Насолодившись красою карпатських гір з висоти пташиного польоту, з приємною втомою та навіть першою засмагою щасливі туристи повернулися додому.

Наш кор.