З новою професією у нове життя


Уже декілька років поспіль у Хмельницькому національному університеті за підтримки Ради євроатлантичного партнерства, Програми "НАТО-Україна "Партнерство заради миру", Міністерства оборони України успішно функціонує Трастовий фонд Програми ЯЛТО — Хмельницький центр перепідготовки та соціальної адаптації (ХЦПСА), який пропонує навчання за такими напрямами: менеджмент, маркетинг, комп'ютерні науки, маркетинг (логістика) та графічний дизайн і реклама.

Протягом двох останніх років було розширено проведення регіональних курсів перепідготовки військовослужбовців за цивільним бюджетом НАТО: у смт Озерне на Житомирщині, м. Мукачеве у Закарпатській області, м. Тернопіль, м. Славута та за Трастовим фондом НАТО: у містах Ярмолинці, Дунаївці, Ізяслав, Старокостянтинів. Тісно співпрацюючи з Державною службою зайнятості України, Центр надає підтримку у працевлаштуванні через введення в бази даних про вакансії, ярмарки позицій для праці та шляхом надання індивідуальної підтримки. Всього, починаючи з січня 2006 року, за цією Програмою пройшли перепідготовку 564 колишніх військовослужбовців, з яких 337 вже працевлаштовані.

Нещодавно у Хмельницькому національному університеті відбулися урочисті заходи сімнадцятого випуску слухачів ХЦПСА та пролонгації Трастового фонду Програми НАТО “Партнерство заради миру”, а також “Ярморок вакансій”, присвячений цій події.

Відкрив захід ректор університету, професор Микола Скиба, а директор Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації, професор Михайло Войнаренко познайомив гостей, випускників курсів та всіх присутніх з підприємствами-учасниками “Ярмарку вакансій”. 22 підприємства Хмельниччини запропонували випускникам до півтори сотні вакансій.

Після усіх урочистостей у залі засідань вченої ради університету відбулося вручення свідоцтв та сертифікатів 73 випускникам 17-го етапу перепідготовки ХЦПСА. Спеціальність “Менеджмент підприємницької діяльності” здобули 17 осіб, "Комп'ютерні технології в економічних системах”-10, “Маркетинг на ринку товарів та послуг”-14, “Маркетинг на ринку товарів та послуг”-18, “Комп'ютерні системи і мережі”-14.

З 24 квітня цього року розпочато 18-й етап навчання, на який зараховано 60 осіб.

Відділ зв'язків з громадськістю ХНУ