"Хмельницький — місто європейське"

Так вважають учасники тематичного "круглого столу", що пройшов у Хмельницькому національному університеті

Власне, засідання цього "круглого столу" слід вважати й початком офіційних заходів до Дня міста. І, мабуть, є своя символіка у тому, що розмову й дискусію на цю тему тут вели керівники міста, університету, освітянської галузі обласного центру з представниками учнівської та студентської молоді, педагогами, які відповідають, так би мовити, за євроінтеграційний напрямок у навчальних закладах.

З вітальним словом перед присутніми виступив міський голова Сергій Мельник, який, зокрема, справедливо зауважив, що саме молоді треба буде вирішувати основні проблеми нашої європейської інтеграції. Ректор університету Микола Скиба поділився своїми думками щодо того, як нині ХНУ бере участь у цих процесах, нагадавши, зокрема, про те, що університет вже перейшов на Болонську систему підготовки фахівців. Голова Комітету поріднених міст, що діє при нашому міськвиконкомі, Зоя Діденко дуже переконливо повела мову про переваги народної дипломатії, які демонструє наше місто, що породичалося нині вже з 13 містами різних країн і континентів світу, серед яких 9 поріднених міст знайшло у Європі.

Вислухали учасники "круглого столу" виступи і на теми: "Самоврядування громад як базовий європейський принцип", "Шляхи розвитку міжнародних зв'язків вищими навчальними закладами міста Хмельницького" та "Формування євроінтеграційного простору в учнівському середовищі через діяльність шкільних євроклубів", а також жваво обмінялися думками з приводу порушених проблем.

Наш кор.