0x08 graphic
Перший візит "Глорії" до столиці

Уже другий рік при Хмельницькому національному університеті діє студентський літературний театр "Глорія", створений за ініціативи старшого викладача кафедри філології Таїсії Бобров-ської, яка стала його художнім керівником. Театр надає можливість студентській молоді реалізувати свій творчий потенціал, а також пропагує кращі твори української класики та знайомить з сучасним літературним мистецтвом України.

За час свого існування аматори продемонстрували публіці постановки, присвячені творчості Тараса Шевченка, Володимира Сосюри та інших, вони знайомлять глядачів з маловідомими фактами з життя письменників, щоб підкреслити актуальність їхньої творчості для сьогодення.

Ще донедавна про те, як живе на сцені "Глорія", знали лише у нашому місті, але чутки про неї донеслися й до самої столиці. Потішити і вшанувати ветеранів, продемонструвати свою творчість, студентів ХНУ запросила адміністрація Святошинського району міста Києва. До перших гастролей готувалися особливо старанно і не лише тому, що хотіли сподобатися столичній публіці, а й тому, що тема їхнього виступу була глибока і болюча — війна. Та молодим юнакам і дівчатам під керівництвом Таїсії Петрівни 11 травня вдалося пройнятися нею та образно відтворити на сцені Центру культури "Святошин".

Присвячена 65-й річниці Великої Перемоги, студентська постановка була насичена образами-символами, що додавало їй особливого шарму. Від трагічного початку до щасливої Перемоги зіграли студенти на сцені війну. "Виступ студентського літературного театру "Глорія" став гарним фінальним акордом у проведенні заходів, присвячених Дню Перемоги, ми обов'язково запросимо їх до Києва ще не один раз!" — сказав присутній на заході голова Святошинської адміністрації.

Переповнені емоціями, поверталися до рідного міста актори з перших своїх гастролей. Співали дорогою фронтові пісні, які вже встигли їм полюбитися, вітали одне одного з аншлагом, дякували своїй наставниці Таїсії Бобровській, ділилися новими творчими планами.

Ірина САЛІЙ