ВІЙСЬКОВІ ЗДОБУЛИ ЦИВІЛЬНУ ОСВІТУ

У Хмельницькому центрі перепідготовки та соціальної адаптації відбувся черговий випуск 65 колишніх військовослужбовців. Десять з них отримали освіту за спеціальністю маркетинг", логістика" 17 чоловік, комп'ютерні технології в економічних системах" 11, комп'ютерні системи та мережі" 17, графічний дизайн і реклама" 10 осіб.

Як зазначили у центрі перепідготовки, тільки у 2004-2006 роках відбулося звільнення з лав Збройних сил 190 тисяч осіб, з яких 156 тисяч — військовослужбовці. Протягом 2006-2011 років передбачається скорочення ще майже 60 тисяч офіцерів, прапорщиків. Переважна більшість військовослужбовців, звільнених у запас, є працездатними особами віком від 35 до 45 років, з вищою військовою освітою, що не мають цивільної спеціальності і не впевнені у своєму швидкому працевлаштуванні після звільнення з армії, бажають перенавчатися та отримати нову спеціальність.

Слухачі курсів мають можливість не лише підвищити рівень професійної кваліфікації, здобути підготовку та перепідготовку, але й отримати допомогу у працевлаштуванні. Тому після випуску колишніх офіцерів директор Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації Михайло Войнаренко познайомив присутніх з підприєиствами-учасниками Ярмарку вакансій". Близько 20 компаній Хмельниччини взяли участь у заході та запропонували випускникам більше 70 вакансій.

З 15 січня 2011 року розпочнеться черговий етап навчання. На сьогодні вже подано 38 заяв. Під час кваліфікаційного відбору планується зарахувати на навчання 60 військовослужбовців. На період навчання їм надаватиметься безоплатне житло.

Костянтин ЗВАРИЧ.