Радіють результатами і майстерністю

Зі святом!

Обласне відділення Міжнародної Асоціації ветеранів фізичної культури і спорту вітає спортсменів, викладачів фізичного виховання, тренерів-викладачів, працівників фізичної культури і спорту, ветеранів спорту з Днем фізичної культури та спорту.

Бажаємо здоров'я, наснаги й натхнення в досягненні високих спортивних результатів на благо України! Щастя, затишку в сім'ях, успіхів у праці! Гарного настрою та незабутніх емоцій вам!

В. БАРБАЛЮК,

голова президії облвідділення МАФіС,

кавалер ордена Дружби народів".

Гарними здобутками зустрічають свято студенти та учні Хмельниччини, діяльність яких координує обласне управління з фізичного виховання та спорту. Перш ніж розповісти про досягнення подолян, кілька слів про те, хто сьогодні займається під егідою зазначеного управління. Армія чимала — понад 208 тисяч учнів загальноосвітніх навчальних закладів, профтехучилищ, студентів семи вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації.

Найвагоміша подія для студентів— Всесвітня Універсіада, яка проходила в китайському місті Шеньжень. У складі збірної України виступали 13 вихованців Кам'янець-Подільського та Хмельницького університетів. Подоляни поклали у скарбничку національної збірної 8 нагород. Так, шабліст Дмитро Пундик з Хмельницького здобув золоту медаль. Хмельничанка Галина Пундик і кам'янчанка Аліна Комащук вибороли срібло у фехтуванні на шаблях. Медалі такого ж ґатунку на рахунку кам'янецьких волейболістів Олександра Жуматія, Андрія Тупчія, Володимира Ковальчука, Руслана Юшкевича. Дзюдоїст Ньябалі Кеджау з того ж Кам'янець-Подільського національного університету імені І. Огієнка здобув бронзову медаль.

Значного успіху на чемпіонаті світу з боротьби досяг і студент Кам'янець-Подільського національного університету Георгій Зантарая. Не зважаючи на травму, він виборов бронзову медаль з боротьби дзюдо.

На десятій літній Універсіаді України подільські спортсмени теж задавали тон. Збірні команди обласного управління з фізичного виховання та спорту вибороли перше місце в комплексному заліку серед десяти областей другої групи. Чемпіонами України серед студентської молоді стали регбісти Хмельницького національного університету. Порадували і вихованці Кам'янець-Подільського національного університету. Серед команд вищих навчальних закладів другої групи кам'янецькі дзюдоїсти були найсильнішими. Кам'янчани також вибороли друге місце з настільного тенісу, третє — з кульової стрільби.

Є чим гордитися і спортсменам-школярам. Особливо вагомі досягнення у вихованців обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, який культивує шість видів спорту. Так, стрибунка в довжину Марина Бех стала переможницею Європейського фестивалю, що проходив у Туреччині. Вона нагороджена нагрудним знаком Гордість і надія України". На чемпіонаті України з вільної боротьби титул чемпіона здобув Павло Олійник. А його товариш Максим Матус став на цих змаганнях срібним призером. На чемпіонаті світу серед юніорок Ганна Уродаі посіла друге місце у турнірі з вільної боротьби. На чемпіонаті Європи бігун Дмитро Островський, борці вільного стилю Павло Олійник і Гліб, Кутей стали бронзовими призерами.

Порадували спортсменки Кам'янець-Подільської освітянської районної ДЮСШ на змаганнях з пауерліфтингу. Олена Козлова була першою на чемпіонаті світу в ЮАР. А Тетяна Ахмаметтєва стала чемпіонкою світу в Австралії, їй присвоєно звання Заслужений майстер спорту України".

Непоганих результатів досягли й декілька інших вихованців з 25 дитячо-юнацьких спортивних шкіл управління освіти. А всього підготовлено 2 заслужених майстри спорту, 10 майстрів і 45 кандидатів у майстри спорту.

Нових вам успіхів, юні друзі!

К. ВІКТОРОВ.