У ХНУ готують аудиторів якості

У Хмельницькому національному університеті відбулося вручення сертифікатів внутрішнього аудитора учасникам семінару "Внутрішній аудит систем управління якістю відповідних стандартам серії ISO 9000", які видаються Українсько-польським центром ХНУ спільно з Центром підготовки та організації систем якості університету Краківська політехніка (Польща). Семінар проводився під патронатом директора Інституту механіки та інформатики Хмельницького національного університету Георгія Драпака. Для ведення семінару запросили провідних викладачів університету, які отримали міжнародне визнання за критеріями університету Краківська політехніка, залучили фахівців з управління якістю з багатим практичним досвідом, асистентів систем управління якістю та інших.

Протягом семінару обговорювалися питання вигод від впровадження систем управління якістю, особливостей застосування європейських управлінських методик в Україні, методики здійснення внутрішніх аудитів. Крім того, розглянули найбільш поширені способи завоювання прихильності споживачів, підтримання їх довіри до продукції, заохочення працівників до відданої праці, здобування переваг у конкурентному середовищі.

Церемонію вручення відкрив ректор Хмельницького національного університету Микола Скиба, який привітав учасників, наголосивши на тому, що в умовах ринкової економіки надзвичайно важливо здійснювати підготовку та перепідготовку спеціалістів у сфері управління якістю. Серед запрошених гостей з вітальним словом виступив також начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Катеренчук.

Всього успішно здали тестування та підтвердили кваліфікацію 68 учасників семінару. Сертифікат дозволяє його власнику взяти участь у після-дипломних курсах за напрямком "Міжнародна система управління якістю ISO 9000" та підвищити кваліфікацію до рівня "Асистент системи управління якістю" в ході навчання в університеті Краківська політехніка.

Відділ зв'язків з громадськістю ХНУ