Відбулася міжнародна студентська олімпіада з систем автоматизованого проектування та комп'ютерного моделювання в машинобудуванні

Факультет прикладної математики Хмельницького національного університету приймав XIV студентську олімпіаду, в якій взяли участь представники 20 вузів України, Росії та Білорусії. Олімпіаду підтримують компанії SolidWorks (США), АМС Bridge (США), Aquasoft (Україна), ВАТ "Інтерсед Україна" (м. Київ, Україна).

Учасники змагання мали розробити систему автоматизованого проектування. Програмні продукти оцінювались журі відповідно до розроблених критеріїв. Перше місце розділили студент з Донецького національного технічного університету та хмельнияанин Анатолій Кльоц — вони справилися з найскладнішими завданнями. Друге місце отримав студент Хмельницького національного університету Віталій Вигонський та представник Національного технічного університету "Харківський політехнічний Інститут", а треті позиції розділили студенти Національноготехнічного університету "Київський Політехнічний Інститут", Сумського державного університету та Рязанського інституту (Росія). Переможців нагородили грамотами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, а також призами від спонсорів олімпіади.

Важливою подією у рамках освітнього змагання став візит представників компанії SolidWorks Джона Уїлкера та Пітера Брука. Іноземці відзначили високий рівень підготовки наших студентів у сфері комп'ютерного проектування та моделювання. Саме американська корпорація SolidWorks Corp та компанія "Інтерсед Україна", авторизований представник SolidWorks в нашій країні, в рамках програми сприяння вищій школі в 2009 році надали грант університету — 60 мережевих ліцензій на використання системи комп'ютерного моделювання SolidWorks Education Edition 2010/2011 в навчальному процесі, а в 2010-2011 роках — безпрецедентний грант на території України обсягом 500 ліцензій з правом забезпечення студентів та викладачів ліцензійними версіями SolidWorks для роботи на домашніх комп'ютерах.

ХНУ має міжнародний статус провайдера з прийому сертифікаційних екзаменів SolidWorks, що дозволяє нашим студентам отримати офіційний міжнародний сертифікат Certified SolidWorks Associate (CSWA). Значна кількість студентів та викладачів з нашого університету та з інших українських вузів стали сертифікованими спеціалістами SolidWorks. Сертифікація спеціалістів з комп'ютерного моделювання SolidWorks проводиться у 72 країнах світу. Наш університет є другим в Україні, який має таке право.

Відділ зв'язків з громадськістю ХНУ