Диплом європейського зразка у ХНУ — реальність

Випускники вищих навчальних закладів, які одержали дипломи європейського зразка, с чи не най більш затребуваними фахівцями на вітчизняному ринку праці. А в зарубіжних компаніях наявність такого документа взагалі вважається обов'язковою передумовою отримання гідної роботи. Здавалося б, про таке визнання можна тільки мріяти. Але чому б не спробувати втілити цю мрію в життя? Саме таку можливість надасть цьогоріч Хмельницький національний університет своїм студентам.

   Хмельницький національний університет робить усе,  аби його випускники впевнено почувалися в будь-якій країні Болонського простору і були конкурентоспроможними на європейському ринку праці. Невід'ємною складовою інтеграції університету в європейський освітній простір є впровадження видачі додатків до диплома європейського зразка (Dyploma Supplement).
   Додаток до диплома європейського зразка є обов'язковим документом у переважній більшості країн і видається разом із дипломом про вищу освіту. У ньому (або академічній довідці) разом з іншою інформацією міститься і кількість здобутих кредитів згідно з ЄКТС (Європейська кредитно-трансферна система),  що дозволяє точно відображати та оцінювати досягнення випускника (студента), здобуті ним під час навчання у вищому навчальному закладі. Кредити ЄКТС відображають загальне навчальне навантаження студента, необхідне для виконання навчальної програми, та присвоюються лише у випадку успішного оцінювання досягнутих результатів навчання. Вся інформація про знання, вміння та успішність випускника подається двома мовами — українською та іноземною (англійською), а вказані бали відповідають здобутим знанням.
   Цього року додаток до диплома європейського зразка видаватиметься випускникам університету, які виявили бажання його отримати, а таких чимало. Тож відтепер одержання диплома європейського зразка, що буде адекватно оцінений у будь-якій країні Болонського простору, для студентів Хмельницького національного університету — не мрія, а реальність.

Відділ зв'язків з громадськістю ХНУ