Хмельницький фешн-вік

   Учасники XX всеукраїнського конкурсу молодих дизайнерів одягу «Барви Поділля» запевняють, що у Хмельницькому вже два десятиліття панує "епоха Баннової"

    Як і обіцяла торік завідувач кафедри дизайну Хмельницького національного університету, ініціатор проведення і щорічний натхненник змагань юних модельєрів Ірина Баннова, ювілейний конкурс "Барви Поділля" був багатим на несподіванки.
   Цьогорічні модні змагання виявилися чи не наймасштабнішими за усю історію Хмельницьких стильних показів — 31 колекція молодих талантів не лише з нашого міста, а й з Мукачевого, Львова, Тернополя, Чернівців, Полтави, та десяток окремих суконь, що теж брали участь у конкурсній програмі.
   Як пригадує Ірина Баннова, Хмельницький фешн-вік починався із "ситцевих балів". Та після її відвідин студентського показу моделей у Ленінграді трансформувався у "Барви Поділля".
   "А оскільки я займалася танцями, — розповідає Ірина Баннова, — вийшло так, що мої дівчата не лише шили, а й почали демонструвати свої роботи. Я проводила танцювальну розминку, показувала техніку дефіле. Потім до нас потягнулися люди з міста, шкіл. З'явилися перші успіхи, згодом ми почали привозити призи з різних конкурсів, а наших дівчаток — відбирати в закордонні модельні агентства Берліна, Мілана та США".
   Після копітких переговорів і ретельних зважувань усіх "плюсів" та "мінусів" студентських робіт журі під керуванням народного художника України Миколи Мазура роздало нагороди найкращим. Гран-прі конкурсу "Барви Поділля" та суперприз — швейну машинку — цього року дісталися студентці Хмельницького національного університету Олені Добровольській за колекцію "Деструктивний погляд".
   Переможницею   у   номінації "Власний погляд" стала Аліна Черненко з колекцією "Кольорова весна", у номінації "Фольк" — Ольга Александрова з колекцією "Етнохвиля", у номінації "Є ідея" — Юлія Пастух із колекцією "Конструкція без обмежень".
   Після конкурсу кожна з дівчат понесла додому вельми потрібну для дизайнерського ремесла річ — манекен.

Тетяна ЗАХАРЧУК